joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteca Aman premiată în cadrul celei de-a XXV-a Conferinţe Naţionale a ANBPR – BiblioNEXT desfăşurată la Tărgu-Jiu

Prima zi a BiblioNEXT, cea de-a XXV-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) organizată la Târgu-Jiu, a adus Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” 4 premii.
În cadrul festivităţii de premiere, instituţia noastră a fost distinsă de către cea mai înaltă „instanţă biblioteconomică” din ţară cu: Premiul de „Excelenţă” – pentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate, distincţie acordată doamnei  Maria Urzică; Premiul „Bibliotecarul Anului” – pentru merite deosebite în biblioteconomie acordat doamnei Dana Popescu; Premiul „Traian Brad” – pentru merite deosebite în biblioteconomie într-un deceniu de activitate; Premiul pentru cel mai bun site  de bibliotecă.

Oraşul lui Brâncuşi ne prieşte. Ospitalitatea şi generozitatea gorjenilor sunt proverbiale, iar când la toate acestea se adaugă şi o seara de succes, una plină de surprize plăcute pentru Biblioteca Aman, laureata serii, ne putem declara  pe deplin mulţumiţi. Cele patru premii pe care Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România ni le-a decernat reprezintă mai multe faţete ale aceluiaşi barometru. Este vorba, desigur, despre o evaluare pertinentă pe cea mai importantă structură de profil din ţară a efectuat-o, conchizând simplu şi concis: Sunteţi, adică suntem, pe drumul cel bun! Premiile smulse astăzi reprezintă recunoaştere, apreciere şi validare, atitudini sau recompense, dacă vreţi, pe care întreg colectivul Bibliotecii Aman le primeşte. Toate acestea precum şi căldura cu care suntem întâmpinaţi la fiecare masă rotundă, la fiecare conferinţă a noastră, a bibliotecarilor, ne impun, ne indică orizontul de aşteptări pe care toţi ni-l trasează: continuarea aceluiaşi plan de obiective – servicii de calitate pentru comunitate. Mai trebuie precizat faptul că deşi individuale, acordate personal, ca urmare a activităţii biblioteconomice desfăşurate în instituţie, toate aceste premii se răsfrâng asupra întregului colectiv. Forţa noastră rezidă în unitatea grupului, în relaţiile extrem de solide stabilite între bibliotecari şi diferitele noastre compartimente, tocmai de aceasta premiul unuia este, în definitiv, premiul tuturor. Pentru ca unul să reuşească e necesară conlucrarea tuturor. Le mulţumim organizatorilor care ne-au oferit o seara de poveste şi, nu în cele din urmă, îmi îndrept întreaga atenţie şi recunoştinţă spre protagoniştii serii, spre laureaţii noştri, cu toţii, bibliotecari de mare valoare. Totodată ţin sa-i felicit şi pe laureaţii celorlalte secţiuni.
A declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

Cea de-a XXV-a Conferinţă Naţională „BiblioNEXT” s-a desfăşurat în perioada 9 – 11 octombrie 2014 la Târgu-Jiu. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj şi Biblioteca Judeţeană  „Christian Tell” – Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica