joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zboruri spre Antalya, din Craiova

Oltenii vor putea să meargă anul viitor în Antalya, direct de pe Aeroportul Internaţional Craiova, datorită contractului semnat cu societatea Paralela 45. Oferta va fi valabilă doar pentru perioada estivală, prima plecare fiind pe 9 iunie 2015. Ultimul zbor ar putea fi pe 15 septembrie, însă perioada se va prelungi dacă va fi cerere mare.
Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, a salutat iniţiativa semnării acestui contract.

Ne bucurăm că după patru ani reuşim să reluăm un segment de trafic, pe care ni l-am dorit foarte mult, cel de chartere de turism pentru tot ce înseamnă sezon estival, deocamdată, şi, poate, de la anul vom continua şi în sezonul de iarnă.
A punctat Mircea Dumitru  

Acesta a fost completat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vreau să îmi prezint bucuria că din această vară, cei care vor dori să aleagă ca destinaţie Turcia şi Antalya pot să o facă de aici, de la Craiova. În felul acesta să economisească două zile, aşa cum se întâmplă de obicei, cu dusul şi întorsul de la Bucureşti. Este un lucru extraordinar pentru noi, este o discuţie pe care am tot prelungit-o şi acum va fi pusă în operă. Altădată nu ne-am fi aşteptat că se poate întâmpla la noi aşa ceva. Specialiştii consideră Aeroportul din Craiova al doilea ca importanţă după cel din Bucureşti, Otopeni.
A punctat Prioteasa

Şi vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, speră ca oltenii să plece foarte des de pe aeroportul din Craiova.
Cred că inaugurarea acestei rute, Craiova-Antalya este un lucru normal. Dorim succes, să fie cât mai mulţi clienţi, astfel încât, aceste zboruri turistice, să fie menţinute an de an, şi firmele care vin să găsească şi un rezultat economic pentru activitatea lor”, a spus Iovan.

Aeroportul este fabulos

Preşedintele companiei Paralela 45, Alin Burcea, a avut cuvinte de laudă la adresa aeroportului, considerând că s-au făcut progrese foarte mari în ultimii ani.

Paralela 45 împlineşte anul viitor 25 de ani şi, în fiecare an când deschidem un birou, mă uit după aeroport. Nu există turism fără aeroport, fără transport. Trebuie să fiţi mândri pentru că aeroportul dumneavoastră arată fabulos. Din acest punct de vedere, vă garantez că dacă totul merge bine, noi avem un plan, probabil un avion pe Grecia cel puţin, pentru că în jurul Craiovei este întreg bazinul Olteniei care nu are aeroport. Vă garantez că vor veni mulţi şi din Piteşti, pentru că accesul la aeroport este mult mai uşor decât la Bucureşti. Se face acelaşi timp, aproximativ o oră şi jumătate, numai că imediat intri în parcare la Craiova. În schimb, în Bucureşti, când ajungi pe centură începe un alt calvar. După aceea, când ajungi la aeroport urmează o parcare, care costă cel puţin 200-250 de euro. Toţi cei care vor veni la acest aeroport au parcarea gratuită. Pe lângă cele şase zboruri pe care le aveţi până acum, cred că anul viitor veţi mai avea trei, patru zboruri. Practic, Craiova va intra cu putere pe harta aeroporturilor internaţionale.
A declarat Alin Burcea  

Chartere ale unei companii turceşti

Acesta a oferit şi alte detalii ale zborului spre Antalya, făcându-se o escală la Satu Mare.

Acum cinci ani erau 254 de pasageri pe an, iniţial am crezut că este o glumă, acum dacă faceţi 125 de mii este o creştere fabuloasă. Fiecare oraş va încerca să îşi facă aeroport, pentru că toată lumea vrea să zboare de acasă. Ne dorim să avem zboruri din toată ţara. Până acum avem zboruri din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Bacău, Iaşi şi Satu Mare. Anul viitor vom deschide şi la Chişinău un zbor. Suntem interesaţi să organizăm zboruri de unde sunt turiştii respectivi. Turiştii sunt mai interesaţi de aceste elemente ale zborului, decât de vacanţa propriu-zisă. Suntem semnatarii de contract, dar nu este charterul nostru. Pliante se vor găsi la toate agenţiile din Slatina, Turnu Severin, Târgu Jiu, adică toată lumea va vinde aceste produse. Este un zbor cu Satu Mare, să nu ne trezim că anulăm zboruri. Astfel, pentru primul an, facem un zbor Antalya-Satu Mare-Craiova. Vor fi chartere ale companiei Pegasus, cea mai mare companie turcească. Are numai avioane noi, cel mai vechi fiind de cinci ani. Primul zbor va fi pe 9 iunie, iar ultimul – pe 15 septembrie, dar cu prelungire, va fi uşor de făcut. Preţurile sunt cu 20 de euro mai mari faţă de Bucureşti din cauza faptului că se opreşte şi în Satu Mare. Dacă stăm să ne gândim la drumul până la Bucureşti, la timpul pierdut, la banii pe parcare şi la faptul că îţi e mult mai uşor, cred că nu trebuie să ne gândim prea mult să luăm decizia corectă.
A mai afirmat Alin Burcea

Există şi varianta să se cumpere doar bilete pentru avion, însă pentru Antalya oamenii sunt interesaţi de întregul pachet.
Sunt şi bilete doar pentru transport. Este o tendinţă să se cumpere doar bilete de avion, numai că pe Antalya nu se cere aşa. În acest an pe Grecia a fost o tendinţă doar pentru bilete de avion”, a conchis Burcea.

Politica