sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicaliştii Unimedical Craiova protestează în Capitală

Aproximativ 5.000 de sindicalişti “Cartel Alfa” protestează astăzi, la Guvern pentru a cere modificarea legislaţiei muncii şi a dialogului social. Mitingul de protest este programat să se desfăşoare, între orele 11.00-13.00, în Piaţa Victoriei.
La manifestare iau parte şi membrii Sindicatului Unimedical Craiova, sindicat afiliat la Federaţia Hipocrat din România din cadrul CNS Cartel Alfa.

7 octombrie este o zi simbolică, în care lucrătorii din întreaga lume marchează „Ziua Internaţională a Muncii Decente” organizând evenimente prin care solicită drepturi sindicale şi locuri de muncă decente. Revendicarea principală este modificarea de urgenţă a Legii dialogului social (L62/2011), cel puţin în punctele cerute de organizaţiile sindicale ca prioritare pentru deblocarea negocierilor colective şi apărarea drepturilor salariaţilor: modificarea reprezentativităţii şi a modului de aplicare universală a CCM; introducerea CCMUNN până la dezvoltarea CCM sectoriale; dreptul la conflict de muncă; creşterea salariilor pentru lucrătorii din sistemul bugetar şi modificarea grilelor de salarizare. Extrem de importantă pentru sindicaliştii care vor manifesta în Piaţa Victoriei este salarizarea în sistemul bugetar (sănătate, educaţie, administraţie, etc), care este menţinută la un nivel extrem de scăzut (sub nivelul din 2010), la limită sau sub limita sărăciei. Acest nivel de salarizare şi condiţiile de muncă conduc la plecarea masivă a personalului, punând presiune suplimentară asupra celor rămaşi, care trebuie, în plus, să acopere munca celor plecaţi din sistem.
Ne-au transmis reprezentanţii Sindicatului Unimedical Craiova

Protestul sindicaliştilor “Cartel Alfa” a început în 29 septembrie. Zilnic, sindicaliştii au pichetat sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Acţiunile se desfăşoară sub sloganul “Dreptul de a negocia nu se negociază! Ponta, respectă angajamentul şi modifică Legea dialogului social!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica