joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Posibila încălcare a legislatiei electorale

Reprezentanţii ACL Gorj au depus, la sfârşitul săptămânii trecute, o plângere la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în care reclamau faptul că membrii PSD Gorj au amplasat un banner cu Victor Ponta pe un viaduct din cartierul Romaneşti, municipiul Târgu Jiu. Aceasta a fost prima sesizare primită de BEJ Gorj, de la începutul campaniei electorale. Sesizarea a fost discutată în cadrul BEJ, iar reprezentanţii Biroului au decis trimiterea spre cercetare către IPJ Gorj.
Între timp, bannerul a dispărut de la locul cu pricina.

A fost primită la Biroul Electoral Judeţean o singură sesizare din partea Alianţei Creştin Liberale în care se arăta faptul că Partidul Social Democrat a utilizat un banner electoral amplasându-l pe viaductul din zona Romaneşti, lucru interzis de lege. Contestaţia a fost pusă în discuţie în şedinţa de duminică şi soluţionată cu trimiterea spre cercetare către IPJ Gorj, respingându-se ca rămasă fără obiect cererea privind luarea măsurii administrative a îndepărtării banner-ului electoral pentru motivul că acesta fusese îndepărtat de la locul în care a fost amplasat.
A declarat reprezentantul BEJ Gorj, Camil Deaconu

Într-un comunicat de presă, arată AGERPRES, conducerea ACL Gorj afirmă că, prin amplasarea respectivului banner pe viaduct, se încalcă prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, variantă actualizată până la data de 27 iunie 2014. Articolul 41, alineatul (8) al acestei legi prevede următoarele: “Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica