joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaziune fiscală cu materiale de construcţii

Două firme importante din România care se ocupă cu achiziţia şi vânzarea materialelor de construcţii sunt implicate într-un caz de evaziune fiscală.
Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate şi procurorii DIICOT Craiova au făcut şase percheziţii la sediile firmelor Mitliv Craiova şi Ambient Sibiu, dar şi la persoane fizice.
Potrivit anchetatorilor, 14 persoane sunt acuzate că în decurs de un an au prejudiciat bugetul statului cu peste 9,2 milioane de euro. Astfel, în perioada octombrie 2011-noiembrie 2012, suspecţii au creat mai multe circuite  economico-financiare fictive de livrări şi achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

Faţă de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au acţionat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum şi de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României şi interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului. Societăţile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariaţi, nici spaţii de depozitare, iar perioada de funcţionare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte, societăţile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activităţii infracţionale: societăţile SC Ambient SA Sibiu şi SC Mitliv SRL Craiova.
DIICOT

14 persoane au fost duse cu mandat la audieri

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suspecţii urmează să fie audiaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Procurorii precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Politica