joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O unitate şcolară din Severin a fost botezată «Şcoala Regelui Mihai 1»

Profesionalismul cadrelor didactice de aici nu poate acoperi slaba implicare a politicienilor şi municipalităţii în lucrări serioase de reabilitare. Măcar acum când unitatea şcolară a căpătat un nume onorant,  se impune o finanţare seriosă din partea primăriei şi a celor care vor veni după voturile părinţilor  elevilor de aici!
Începând din acest an,  Şcoala generală numărul 11 din Drobeta Turnu Severin se va numi Şcoala “Regele Mihai 1”.
Anunţul a fost făcut ieri la începerea anului şcolar de către directorul unităţii de învăţământ profesor doctor în istorie Romeo Popa, în prezenţa cadrelor didactice, părinţilor, elevilor şi a invitaţilor de onoare printre care s-a numărat şi prefectul de Mehedinţi Nicolae Drăghiea.

Am deosebita plăcere să vă anunţ că de acum înainte şcoala nostră va purta o denumire onorabilă . Se va numi Şcoala “Regele Mihai 1”. Bine aţi venit în noul an şcolar, fără un parteneriat între părinte, elev, profesor  nu vom face performanţă aşa că vă doresc succes tuturor!
A declarat printre altele, directorul Şcolii generale ,,Regele Mihai 1” din Severin profesorul  doctor Romeo Popa

Înainte ca preotul Ghinea să susţină o slujbă religioasă părinţii au primit asigurări  de la reprezentanţi ai Jandarmeriei Mehedinţi cât şi ai Poliţiei Mehedinţi în privinţa asigurării unui climat de ordine şi linişte publică.
De altfel în scurta sa alocuţiune şi prefectul Nicolae Drăghiea a pus accentul pe siguranţa în şcoli şi a asigurat conducerea unităţii şcolare de sprijinul său în orice problemă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De precizat că nou botezata şcoală ,,Regele Mihai 1”  din Severin , fostă şcoală generală numărul 11,  nu este cunoscută în municipiu ca  fiind o şcoală  ,,premium” sau ,,de fiţe” la care părinţii să se bulucească pentru a-şi da  aici copii.
Percepţia însă este de departe greşită,  întrucât profesorii şi învăţătorii de la acestă şcoală nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalţi.

Din contră , după cum ne-au declarat mai mulţi părinţi, dascălii de aici nu numai că sunt profesionişti dar au şi un  obicei sănătos,  cam rar întâlnit în învăţământul aşa zis gratuit: nu sunt lacomi de bani şi cadouri.  Din păcate construcţia pe ansamblu a şcolii plus  dotările cam lasă de dorit aşa că o implicare financiară mai serioasă a municipalităţii asupra acestor probleme ar fi necesară. Mai ales acum când şcoala poartă numele onorant al majestăţii sale Regele Mihai 1!

Politica