vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

I-au luat carasul!

50 de kilograme de peşte specia caras şi crap  au fost confiscate  de poliţiştii  de frontieră orşoveni  de la un doljean la un filtru organizat la intrarea în localitatea Eşelniţa-Mehedinţi.  Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care le transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.

În seara zilei de 14.09.2014, ora 17.00,  în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Eşelniţa un autoturism Mercedes Vito despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.    
La controlul autoturismului aparţinând lui B. Liviu în vârstă de 39  ani,  din municipiul  Craiova, judeţul Dolj, poliţiştii de frontieră au  depistat  în interiorul acestuia o plasă pentru pescuit comercial şi o  cantitate de 50 de kilograme de peşte proaspăt din specia crap şi caras  transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că B. Liviu deţine ilegal plasa de pescuit şi transportă  cantitatea de peşte în mod neautorizat, el neavând calitatea de pescar comercial.

În cauză poliţiştii de frontieră orşoveni fac cercetări pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale  infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peştelui şi deţinerea sau folosirea la pescuit a năvoadelor de către persoane neautorizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cantitatea de 50  kilograme de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă va fi găsit vinovat, B. Liviu riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.
A declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi

Politica