joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autospecială uriaşă pentru salvări de la înălţime

Autospeciala BTM-48-D BUMAR-KOSZALIN  Polonia pentru intervenţia la înălţime a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” în urmă cu  câteva zile.
Autospeciala a costat 613.250 Euro şi a fost achiziţionată în cadrul Programului Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din S-V Olteniei“, în care Consiliul Judeţean Mehedinţi este cofinanţator.

Autospeciala este unică la nivelul ISU Mehedinţi şi la nivelul judeţului Mehedinţi şi poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 48 de metri, faţă de scara de pe autospeciala veche a unităţii, care putea asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri.
Autospeciala de intervenţii este fabricată în Polonia, iar pompierii mehedinţeni vor face un stagiu de pregătire de o lună de zile pentru a învăţa să folosească autospeciala şi echipamentele cu care aceasta este dotată.
Autospeciala de intervenţie la înălţime are o scară telescopică dotată cu nacelă care poate prelua în acelaşi timp patru-cinci persoane cu o greutate maximă de 400 de kilograme.

Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic permite intervenţia la cele mai înalte clădiri din municipiul Dr. Tr. Severin. Braţul telescopic se poate întinde până la 48 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan 5 persoane. Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.
A declarat căpitanul Marin Pădureţu ofiţer specialist în cadrul ISU Mehedinţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica