vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ploile fac din nou ravagii în Oltenia

Precipitaţiile care s-au abătut asupra Olteniei de miercuri după-amiază au produs deja pagube.
În Dolj, zeci de gospodării au fost inundate şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

În municipiul Băileşti au fost inundate 51 de gospodării întrucât canalizarea nu a preluat întreaga cantitate de apă. SVSU al CLSU Băileşti a intervenit cu 3 motopompe pentru a  scoate apa din gospodăriile afectate. În comuna Bistreţ au fost inundate 15 curţi, 4 beciuri, 5 anexe gospodăreşti. A fost evacuată o persoană.  Pentru evacuarea apei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin formaţia Dunăre – Bistreţ, alcatuită din 8 muncitori a acţionat cu o autoutilitară şi 3 motopompe, SVSU Bistreţ cu o motopompă, SVSU Bârca cu o motopompă şi cetaţeni ai comunei Bistreţ cu 2 motopompe. Menţionăm că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile interioare şi pe râul Jiu, iar evenimentele enunţate mai sus s-au datorat băltirii din precipitaţiile abundente cu aspect torenţial înregistrate.
Au transmis reprezentanţii ABA JIU

Mehedinţiul, cel mai afectat

Policlinica Buna Vestire Craiova

În judeţul Mehedinţi,  pe DN57,  nu s-a mai putut circula după ce între localităţile Berzeasca şi Şviniţa, la kilometrul 63, un viaduct s-a surpat, din cauza râului din zonă, umflat de ploile abundente.
Pe de altă parte, o maşină a fost luată de pe şosea şi târâtă de puhoaie, spre Dunăre, mai bine de 50 de metri. Din fericire, şoferul a reuşit să iasă din autoturism la timp.
În localităţile Eibenthal şi Baia Nouă, 28 de curţi şi grădini au fost inundate. Pompierii au salvat trei persoane surprinse de apă şi au intervenit pentru evacuarea apei şi bunurilor dintr-o gospodărie. Un echipaj de pompieri a intervenit şi în localitatea Pristol, cu ajutorul a două motopompe, pentru evacuarea apei din cinci gospodării.
Tot în Mehedinţi, un turist german a fost salvat de poliţiştii de frontieră după ce ambarcaţiunea în care se afla a fost luată de viitură şi plutea în derivă pe Dunăre.

În data de 3 septembrie, la ora 18.30, o patrulă de cercetare a poliţiei de frontieră a observat pe direcţia viaductului Glaucina ( km fl 1003 al Dunării), la 150 de metri de malul românesc, o ambarcaţie cu vele aflată în derivă şi în pericol de a se scufunda datorită viituri, vântului puternic şi valurilor mari ale fluviului Dunărea.
Au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

Pe de altă parte, autorităţile din judeţul Vâlcea au făcut un bilanţ al pagubelor provocate de inundaţiile din iulie şi august.
Valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de aproape 422,5 de milioane de lei. 86 din cele 89 de localităţi ale judeţului au fost afectate. 19 locuinţe au fost distruse, 251 de case şi 806 anexe gospodăreşti inundate.
Au fost evacuate 468 de persoane şi salvate un număr de 523 de persoane.

Politica