marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce preferă tinerii: cinematograful, teatrul, Opera sau Filarmonica?

Tinerii optează, în zilele noastre pentru un film la cinematograf decât să meargă la teatru, la concertele de la filarmonică sau de la operă. Cei mai mulţi dintre tinerii craioveni spun că se feresc să meargă la teatru pentru că atmosfera de la teatru este monotonă.
Majoritatea aleg alte modalităţi de a-şi petrece timpul liber, iar printre preferinţele lor nu se numără activităţile culturale. Deşi preţurile sunt mai ridicate la cinematograf decât la celelalte instituţii, tinerii nu se înghesuie niciodată în faţa teatrului, la filarmonică sau la operă.

Merg mai des la cinematograf cu prietenii, iar la teatru merg cu părinţii. Teatrul nu îmi place la fel de mult şi dacă aş vrea să mă duc nu aş avea cu cine pentru că prietenii mei refuză să meargă doar când aud că vreau la teatru.
Povesteşte Tudor

Există totuşi şi craioveni care sunt atraşi mai mult de teatru, consideră că teatrul îţi înfăţişează situaţii cu care te poţi confrunta pe parcursul vieţii, situaţii pe care filmele nu le prezintă atât de bine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Merg la teatru o dată pe săptămână cu clasa, îmi place mai mult la teatru pentru că e mai creativ, îţi dezvoltă imaginaţia. Noi avem 14 ani, iar cei de vârsta noastră preferă alt tip de distracţie. Nu cred că preţul este ridicat fiindcă dacă îţi place ceva, merită să investeşti.
A spus Traşcă Loredana

Craiovenii sunt de părere că teatrul nu este promovat suficient, că tinerii nu sunt încurajaţi să-l descopere .
Se gândesc că nu este pe placul lor, dar cu toate acestea, atunci când iau contactul cu lumea teatrală, rămân plăcut impresionaţi şi îşi schimbă părerea.

Îmi place să merg la cinema, la teatru nu prea am cu cine să merg. Îmi place să mă informez, să ştiu despre cultură, să am ce vorbi cu cel de lângă mine. La filarmonică am fost demult, cu clasa când eram mai mică, nu prea mi-a plăcut. Cred că tinerii ar trebui îndemnaţi către teatru pentru că dacă nu ştiu despre teatru ţi-e greu să iei tu iniţiativă.
Ne-a spus Burtilă Oana

Cu toate că reprezentanţii Filarmonicii Oltenia spun că tot mai mulţi tineri vin la spectacolele organizate aici, mulţi având chiar abonamente, cei pe care noi i-am întâlnit şi intervievat susţin exact contrariul.

Prefer la cinema pentru că nu prea îmi place teatrul. Am fost la teatru, acum mult timp nu mai ştiu exact când. La operă sau filarmonică nu îmi place, nu îmi place cultura în general, dacă vreau să aflu ceva caut pe internet.
Lisei Ioana, 24 ani

Prefer să merg şi la teatru şi la cinema. În timpul şcolii mergeam o dată pe săptămână la teatru, dar în ultimul timp am mers doar la cinema.
Spune o craioveancă

Oamenii cred că educaţia joacă un rol important în alegerile pe care le fac tinerii atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber.

Cred că tinerii nu mai merg în general la activităţi culturale deoarece nu au primit educaţia necesară. Cred că preţul biletelor nu este o problemă. Cum cheltuie banii în cluburi, nu ar trebui să le pară rău să dea o sumă mai mare de bani pe un bilet la teatru de unde învaţă ceva; îi ajută foarte mult. Eu prefer teatrul şi merg des mai ales la premiere.
Florea Ionica, 41 de ani

Politica