joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova îndemnată la mişcare

Centrul Craiovei se va transforma pentru o zi în teren pentru toate sporturile care se practică în urbe. Craiovenii sunt chemaţi la mişcare, sănătate şi distracţie. Pe 13 septembrie se dă startul primei ediţii Craiova Sportfest, eveniment care va avea ca scop popularizarea şi mediatizarea fenomenului sportiv, dar şi promovarea tinerelor talente craiovene. Oltenii vor avea la dispoziţie o gamă variată, vor putea alege sportul preferat şi totodată se vor putea alătura profesioniştilor în diversele activităţi sportiv-recreative.
Atletism, alpinism-escaladă, arte marţiale, baschet, badminton, box, dans sportiv, fotbal, handbal, judo, lupte, oină, scrimă, şah, tenis, tenis de masă, table-backgammon, voleiul şi zona de animaţie sportivă vor face senzaţie în centrul Craiovei, îndemnându-i la sport pe toţi locuitorii oraşului. Mai mult de atât, cele mai importante cluburi craiovene de sport sunt angrenate în proiect. În centru se vor delimita spaţii pentru fiecare disciplină.
Pe parcursul zilei se vor desfăşura demonstraţii, concursuri şi competiţii, de către cluburile sportive. De asemenea, se vor organiza întreceri şi animaţii pentru public, acesta putând participa liber în funcţie de preferinţele fiecăruia. La finalul zilei va avea loc prezentarea celor mai reprezentativi performeri de la sporturile individuale, precum şi a echipelor de seniori din cadrul Sport Club Municipal Craiova.

Anul trecut, în această perioadă, am avut o zi a baschetului, iar în octombrie am avut o zi dedicată atletismului. Ne-am gândit anul acesta să rezervăm o zi dedicată tuturor sporturilor care se practică în Craiova. Aşa a apărut proiectul pentru Craiova Sportfest. Este prima ediţie şi sperăm să continue şi anul următor. Vom avea  amplasate terenuri în centrul Craiovei, adică pe Strada A.I. Cuza,  în Piaţa Mihai-Viteazul şi Piaţa William Shakespeare. Vom avea în Piaţa Mihai-Viteazul amplasate panouri de baschet şi terenuri oficiale pentru streetball, exact ca anul trecut la Basketball Day. În zona Prefectură-Primărie vom avea demonstraţii de atletism, cu participarea sportivilor din cluburile CSM, CSU, LPS Petrache Trişcu. Tot în acea zonă demonstraţii de scrimă, cu participarea cluburilor CSM, CSU, LPS. De asemenea, handbal, volei şi oină.
A declarat Alina Ionescu, director Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj

Lecţii de dans sportiv, în Piaţa William Shakespeare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iubitorii de dans sportiv vor avea ocazia să participe la antrenamente, în spaţiul special amenajat din Piaţa William Shakespeare. Totodată, în zona Naţionalului craiovean vor fi amplasate ringuri pentru: judo, arte marţiale şi karate. Şahul, tablele, ringul de box, tenisul de masă şi un teren de badminton nu vor lipsi nici ele din zona Teatrului ,,Marin Sorescu”.

În zona din Piaţa William Shakespeare vom avea dans sportiv, demonstraţii şi animaţii organizate de mai multe cluburi. În această zonă participarea va fi liberă. Craiovenii se vor putea alătura organizatorilor. De asemenea, în zona Teatrului vom avea lupte: judo, arte marţiale, karate. Va exista şi posibilitatea ca publicul să participe la micile antrenamente organizate de Petrache Trişcu, CSM Craiova şi alte cluburi care s-au alăturat evenimentului şi dorim să le mulţumim pe această cale. Vom avea un panou de escaladă, care sper să aibă mare succes. Şah şi table tot în zona teatrului, concursuri şi iniţiere. Vom avea şi tenis de masă, un ring de box, dar şi un teren de badminton.
Alina Ionescu, director Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj

Campionat de fotbal pentru copii

În zona Universităţii se va juca tenis, dar vor avea loc şi demonstraţii şi activităţi interactive. Nu vor lipsi nici zona de animaţie şi jocuri pentru copii, precum şi terenul de fotbal, unde se va organiza un campionat pentru grupele de copii de la Cluburile CSS, Ştiinţa Craiova, CS Luceafărul şi CSU Craiova.

Pe A.I.Cuza, în zona Universităţii, vom avea tenis, demonstraţii şi activităţi interactive. Vom avea şi o zonă de animaţie şi jocuri pentru copii, dar şi un teren de fotbal unde se va organiza un campionat pentru grupele de copii de la Cluburile CSS, Ştiinţa Craiova, CS Luceafărul şi CSU Craiova. Va fi o activitate destul de intensă în centrul oraşului pe data de 13 septembrie. Dincolo de aceaste demonstraţii vom avea de la ora cinci prezentarea celor mai importanţi sportivi craioveni. Le mulţumesc tuturor celor care ne sprijină în acest demers şi mai ales CSM Craiova, conducerii Sălii Polivalente, conducerii LSP “Petrache Trişcu” şi lui Petrişor Albu de la SCM Craiova. Sunt principalele cluburi care se implică în acest demers. Sperăm să fie un eveniment pe placul craiovenilor. Vor fi multe activităţi în care vor fi implicaţi cei care vor veni să urmărească. Nu dorim să ne axăm doar pe demonstraţii, ne interesează şi iniţierea şi atragerea către mişcare şi sport a craiovenilor.
Alina Ionescu, director Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj

Sorin Manda: «CSM Craiova participă cu aproape toate secţiile pe care le deţine»

Peste 30 cluburi sportive din Bănie şi-au dat concursul pentru această manifestare.

Vă felicit că sunteţi într-un număr atât de mare la cu totul alte sporturi decât fotbal. Mă bucură foarte mult acest eveniment, că sunt implicate toate sporturile care există în Craiova. Sunt peste 30 de cluburi sportive care şi-au dat concursul pentru această manifestare. CSM Craiova participă cu aproape toate secţiile pe care le deţine. M-aş bucura să vină foarte mulţi copii, din care să putem să-i selectăm pe viitorii noştri sportivi.
Sorin Manda, director CSM Craiova

Aurelia Filip: «Trebuie să-i convingem pe copii că sportul este important»

Şi Sala Polivalentă vine în sprijinul Craiova Sportfest. Conducerea va pune la dispoziţie toate echipamentele necesare pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Sala Polivalentă din Craiova percutează la toate solicitările celorlalte organizaţii care se implică în dezvoltarea sportului craiovean. DJST Dolj ne uimeşte, de doi ani, cu toate aceste organizări de evenimente sportive. Participăm cu tot ce avem noi în dotare: ring de box, terenuri de badminton şi tot ce mai are Sala Polivalentă în dotare. Putem să ajutăm şi din punct de vedere al organizării. Acest eveniment trebuie să aibă succes în lupta noastră de a-i convinge pe copii că sportul este important. Vom avea mai mulţi copii sănătoşi în Craiova.
A menţionat Aurelia Filip, manager Sala Polivalentă Craiova

Petrişor Albu: «SCM Craiova va participa cu aproape toate secţiile»

Când este vorba de mişcare şi sport suntem alături de aceste acţiuni. Felicităm DJST Dolj în acest sens. Şi noi vrem să participăm cu toate secţiile. Posibil ca voleiul masculin să nu fie, deoarece băieţii sunt angrenaţi într-un turneu de pregătire. Sperăm să atragem cât mai mulţi copii şi tineri, atât în teren, cât şi către Sala Polivalentă. Din ce în ce mai multe meciuri sunt televizate.
Petrişor Albu, inspector şef SCM Craiova

Gelu Mitroi: «LPS “Petrache Trişcu” este alături de DJST Dolj»

LPS “Petrache Trişcu” este alături de DJST Dolj. Este o activitate benefică atât pentru promovarea secţiilor pe care le avem în cadrul liceului, cât şi pentru evidenţierea sportivilor cu rezultate deosebite. Noi ne-am organizat, vrem să participăm în număr cât mai mare şi să facem demonstraţii atât cu sportivii începători, cât şi cu cei care au obţinut rezultate deosebite.
A spus Gelu Mitroi, director LPS “Petrache Trişcu”

Politica