vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dispute la Asociaţiile de proprietari din Craiova

Nici bine nu s-a încheiat scandalul asociaţiilor de locatari din Craiova care înregistrează datorii uriaşe la apă, că un altul e pe cale să izbucnească. Ilie Preda este preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari, filiala Dolj şi totodată se află şi la conducerea Asociaţiei Nr. 10 Craioviţa, membră a ONG-ului.
Acesta este acuzat de locatari cum că nu ar fi cinstit cu ei, mai ales atunci când vine vorba de partea financiară. Mai mult, oamenii spun că la nivelul ONG-ului pe care Preda îl conduce nu există o comisie de cenzori, Primăria Craiova înştiinţându-i actualului preşedinte o mustrare în acest sens. În plus, locatarii se plâng de salariile uriaşe pe care angajaţii lui Ilie Preda le primesc, dar şi de faptul că preşedintele şi-a angajat întreaga familie, în cadrul Uniunii pe care o conduce.

Pe strada Opanez din Craiova funcţionează Uniunea Judeţeană a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari, filiala Dolj, condusă de Preda. Acesta este un asistent medical, dar cert este că nu are studii în domeniul administraţiei. În cadrul ONG-ului este înscrisă şi asociaţia pe care dânsul o conduce. Aceasta prevede, în mod obligatoriu, o comisie de cenzori, administrator. Comisia de cenzori nu există aici, nici măcar o firmă specializată. Susţine că a fost la ANI, dar nu cred că are vreun document. După informaţiile pe care le deţin, se pare că însăşi primăria i-a atras atenţia în legătură cu această chestiune. În cadrul Uniunii e angajată fata dânsului, soţia sau ruda vicepreşedintelui de la asociaţie. Cred că dânsul are mare curaj. Am înţeles că nu a făcut adunări generale de foarte mult timp. Administratorul şi casierul câştigă sume fabuloase, de la 2.000 de lei în sus. Aceste sume sunt suspecte. Foarte multă lume se plânge de ceea ce se întâmplă.
A declarat un locatar care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea

Ilie Preda: «Am diminuat salariile angajaţilor»

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, Ilie Preda neagă orice zvon potrivit căruia nu şi-ar desfăşura activitatea în mod legal, la cârma ONG-ului pe care îl reprezintă.
Ba mai mult, preşedintele povesteşte că a fost nevoit să diminueze salariile angajaţilor, din cauza lipsei de suport financiar.

Nu avem o comisie de cenzori la nivelul ONG-ului. Este un singur angajat care se ocupă de această problemă, deoarece nu avem un venit financiar exorbitant. Dacă oamenii au făcut reclamaţii, să fie sănătoşi! Cine spune că preşedintele Uniunii nu poate să fie şi preşedintele unei asociaţii, se înşală amarnic. Pe ei îi deranjează că eu conduc această asociaţie. O singură fată era casieră, a susţinut concursul pentru postul de administrator, a câştigat şi acum e casieră şi administrator. Îi dădeam 2.000 lei pe lună fetei, acum primeşte doar 1.200 lei pentru că nu ne mai permitem. Nimeni nu pune problema că eu, ca şi preşedinte câştigam doar 400 lei pe lună, iar acum abia mai obţin 180 lei. Eu nu trăiesc din asta. Aici nu s-au făcut măgării, este vorba doar de invidie. Pot să demonstrez orice cu acte. Ultima dată eu mi-am luat salariul pe luna mai. Cei care nu au acţionat legal, i-am izgonit.
A declarat Ilie Preda, preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari, filiala Dolj

În Craiova, există 80.000 de apartamente, 80% din populaţia oraşului locuind la bloc.

Politica