vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râul Blahniţa din Mehedinţi, protejat

25 la sută din resursele verzi ale judeţului Mehedinţi vor avea reguli speciale de administrare, după ce va fi implementat cu fonduri europene un plan de management în cadrul Sitului Natura 2000 Blahniţa-Mehedinţi. Custozii sitului Natura 2000 Blahniţa-Mehedinţi (SOR şi WWF-România) implementează proiectul european prin care este realizat Planul de Management, document care va avea caracter de lege în această zonă, în ceea ce priveşte protecţia mediului.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune/Fondul European de Dezvoltare Regională. Astfel, pentru a proteja speciile autohtone de arbori, lăstărişul care le ameninţă va fi extras. Vor fi extinse limitele rezervaţiei Păduricea Stârmina, pentru a include şi pâlcuri de arbori protejaţi, precum gorunii care nu se află încă în cadrul Sitului de Importantţă Comunitară.

Va fi interzis pescuitul cu plase monofilament, dar şi popularea pescăriilor doar cu specii fitofage care să fie concurent de hrană al speciilor de păsări acvatice protejate, cum este raţa roşie. Se vor stabili zone de linişte, unde nu se va vâna, pentru a proteja specii de păsări aflate în declin, aşa cum este cazul celei mai mari acvile din Europa – codalbul. În managementul pădurilor, lemnul mort va ocupa un loc important, pentru că un copac mort este esenţial pentru biodiversitatea dintr-o pădure. Liniile de înaltă tensiune vor fi semnalizate cu balize specile, pentru a proteja păsările.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica