sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectura Vâlcea: 200 cereri pentru eliberarea primului paşaport, în perioada 11-14 august

În perioada 11 – 14 august 2014, activităţile principale ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vâlcea s-au desfăşurat în conformitate cu prevederile Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Astfel, au fost primite 243 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi 155 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare. Au fost personalizate 198 de paşapoarte simple electronice şi 153 de paşapoarte simple temporare, iar 177 de paşapoarte simple electronice şi 144 de paşapoarte simple temporare au fost livrate titularilor.

Dintre cererile privind eliberarea paşapoartelor, 11 au fost depuse ca urmare a pierderii, furtului şi distrugerii paşapoartelor, 187 ca urmare a expirării sau anulării celor anterioare, iar 200 pentru eliberarea primului paşaport. A fost înaintată o adresă privind aprobarea statutului de cetăţean român cu domiciliul în străinătate către Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea şi au fost primite patru cereri pentru eliberarea de adeverinţe privind exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, s-au primit cinci dispoziţii de revocare a urmăririi generale şi două dispoziţii de urmărire generală. Au fost primite adrese privind arestarea în străinătate a patru cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. În toată această perioadă, au fost sancţionate contravenţional două persoane privind regimul paşapoartelor.

Politica