miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Duicu şi-a luat avocaţi de lux însă nu scapă de la răcoare

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a angajat pe avocaţii Gheorghiţă Mateuţ şi Pavel Abraham, să-l reprezinte în dosarul în care este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă din biroul premierului, dar nu a reuşit să scape de arest.
Instanţa supremă a decis ca Adrian Duicu să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv, respingând astfel contestaţia pe care acesta a depus-o la instanţă de arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar.

Adrian Duicu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite şi pentru două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În acelaşi dosar este cercetat şi Ştefan Constantin Ponea, fostul şef al IPJ Mehedinţi, căruia i s-a promis un post în IGPR, iar soţiei acestuia un post de procuror la DNA- dar şi omul de afaceri Constantin Popescu din Orşova, preşedinte al PSD Orşova.
Cei trei au fost arestaţi preventiv în data de 4 aprilie 2014.Conform DNA, pe 8 iulie 2013, după şedinţa conducerii PSD, Adrian Duicu s-a întâlnit cu Victor Ponta la un resturant din Capitală. La finalul discuţiilor, l-a sunat pe Ionel Georgescu, un apropiat al său, şi l-a anunţat că i-a rezervat un post într-o instituţie publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Adrian Duicu că a făcut trafic de infuenţă chiar din biroul premierului pe care îl numea în interceptări “şefu’ ăl mare” sau “omu’”.
Adrian Duicu dorea să-şi pună apropiaţii în poziţii strategice, potrivit informaţiilor din actul de acuzare al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Politica