joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Sărbătoare mare în Băile Govora

Sfârşitul săptămânii trecute a adus joc şi voie bună în staţiunea Băile Govora. Asta, cu ocazia celei de-a 45-a ediţii a sărbătorii “Florile Govorei”. Autorităţile au pregătit localnicilor şi turiştilor spectacole de teatru în aer liber, parade cu costume de epocă şi concerte de muzică.

Manifestările au debutat sâmbătă la Sala de şedinţe a Consiliului Local Băile Govora, unde a avut loc un colocviu pe tema: ”Hotel Palace” – 100 de ani de existenţă şi tradiţie”.

Tot sâmbătă, pe traseul  Primăria Oraşului Băile Govora – Parcul central s-a desfăşurat Parada costumelor de epocă şi teatru de stradă în interpretarea Teatrului ”Ariel” din Rm. Vâlcea şi a elevilor de la Liceul Tehnologic Băile Govora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deschiderea oficială a celei de-a 45-a ediţii a Complexului de manifestări cultural artistice şi sportive ”Florile Govorei”, a avut loc în centru. Tot sâmbătă a fost inaugurat noul sediu al Muzeului balnear, Bibliotecii Publice ”Alexandru Iliescu” Băile Govora şi Colecţiei de arheologie şi carte veche bisericească” Gheorghe Petre Govora”. Iar seara, atmosfera a fost întreţinută de artişti ai muzicii populare.

Duminică manifestările au continuat cu inaugurarea pistei de biciclete. Au avut loc diverse concursuri şi spectacole pentru copii. Nu a lipsit nici muzica  Fanfarei ”Gabriel Chaborschi” de la Palatul copiilor din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, a fost organizat un concurs cu tema „Cel mai frumos costum popular”, iar participanţii la săbătoare au asistat şi la un spectacol de dansuri populare.

Manifestările s-au încheiat cu un recital extraordinar de muzică uşoară susţinut de Keo & Skizzo Skillz şi cu un spectaculos foc de artificii.

Politica