vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În sfârşit, strada Toamnei intră în reabilitare

După mai mulţi ani în care locuitorii de pe strada Toamnei au trăit un adevărat coşmar, peste trei luni se vor termina lucrările de reabilitare din cartierul craiovean Bariera Vâlcii.

Primăria Municipiului Craiova a anunţat că de astăzi demarează lucrările în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii rutiere din zona de Nord-Vest a Polului de Creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova  finanţat prin P.O.R, Axa Prioritară 1, Domeniul de Intervenţie 1.1, pentru componenta – Reabilitare şi modernizare strada Toamnei. În consecinţă, pentru o perioadă de aproximativ trei luni, circulaţia rutieră se va desfăşura cu restricţii şi devieri locale.

În prima etapă, preconizată să se finalizeze până la sfârşitul lunii septembrie, se va închide circulaţia rutieră pe strada Toamnei, sectorul de drum cuprins între strada Bariera Vâlcii şi strada Teilor, traficul urmând să fie deviat pe ruta strada Viilor – strada Teilor şi retur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În a doua etapă, lucrărie se vor desfăşura pe sectorul de drum cuprins între străzile Teilor şi Carpenului, cu asigurarea accesului auto pe străzile adiacente (Murelor şi  Afinelor) şi se preconizează că se vor încheia la finalul lunii noiembrie.

Rugăm locatarii să acorde sprijinul necesar echipelor de lucru, în sensul degajării carosabilului şi trotuarelor de vehiculele parcate în zonele de intervenţie. De asemenea, solicităm conducătorilor auto care tranzitează zonele de lucrări să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.
Se arată în comunicatul emis de Primăria Craiova

Reabilitare după patru ani

În urmă cu mai bine de un an de zile, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se arătase nemulţumit că lucrările de pe strada Toamnei stagnează.

Cea mai mare decepţie rămâne aplicarea masterplanului de apă. La ora actuală ar fi trebuit să fie gata şase străzi, canalizate, cu alimentare cu apă şi asfaltate, dar, din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Avem banii pentru asfaltare în Bariera Vâlcii, pe strada Toamnei, dar nu putem asfalta pentru că lucrările pentru canalizare şi alimentare cu apă sunt neexecutate. În ceea ce priveşte lucrările de asfaltare, am avut neplăcuta surpriză să văd că în zonele în care ne aşteptam să fie totul la cheie lucrurile nu stau tocmai cum trebuie, pentru că nu a fost pus şi stratul de uzură. În acest caz, constructorul mai are termen aproximativ o lună să remedieze aceste lucrări.
Spunea, la vremea respectivă, Lia Olguţa Vasilescu

De fapt, pe strada Toamnei nu se mai poate circula de aproximativ patru ani, iar în anumite perioade această zonă din cartierul Bariera Vâlcii a fost chiar închisă. În anul 2010, firma care s-a ocupat de asfaltare a explicat că strada s-a deteriorat din cauza intemperiilor abundente. De atunci, oamenii care locuiesc în această zonă nu au mai putut circula în condiţii normale.

Politica