marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Localniciii din Roşia de Amaradia dau în judecată unitatea minieră

Localnicii din satele Ruget şi Seciuri vor acţiona în instanţă reprezentanţii unităţii miniere din zonă pentru a recupera prejudiciul produs de exploatările miniere făcute fără a ţine cont de perimetrul de protecţie, lucru care a dus la mai multe alunecări de teren, cea mai recentă având loc la sfârşitul săptămânii trecute, arată AGERPRES.

Autorităţile din comuna Roşia de Amaradia intenţionează să sprijine localnicii. Potrivit primarului Liviu Cotojman, ploile din ultima perioadă au dus la producerea unei alunecări de teren care a provocat crăparea zidurilor caselor din apropiere şi a înaintat foarte mult către gospodării, arată sursa citată.

O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Vâlcea va merge astăzi la faţa locului pentru a face o analiză pe baza căreia va fi demarată acţiunea în instanţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

’Toţi versanţii din apropiere, inclusiv suprafaţa cu vegetaţie forestieră, au alunecat în prăpastia creată. Lucrul a fost posibil din cauza exploatărilor miniere, de excavaţie minieră executate în zonă fără să respecte un proiect de exploatare, să taluzeze zona respectivă, să menţină perimetrul de protecţia faţă de suprafaţă forestieră. Mâine (miercuri – n.r.) o să vină o echipă la faţa locului de la ITRSV Vâlcea pentru constatări, cu siguranţă mina e principalul vinovat şi lucrul acesta va fi confirmat şi de ei. Sunt convins că cei de la unitatea minieră nu îşi vor asuma lucrul aceasta. Vom ajuta oamenii să facă acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului şi există un pericol foarte mare ca în viitorul apropiat locuinţele din satul Ruget să fie afectate de această surpare de teren’, a spus marţi Liviu Cotojman.

El a menţionat, potrivit AGERPRES, că dacă alunecarea de teren va continua să înainteze către gospodăriile oamenilor este posibil să se repete scenariul din anul 2006, atunci când peste 200 de locuinţe din satul Seciuri s-au prăbuşit din cauza surpării terenului.

Politica