vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 5 milioane de lei, ajutoare de deces

În primele şapte luni ale anului, Casa Judeţeană de Pensii Gorj a plătit aproape 5 milioane de lei pentru două mii de ajutoare de deces.

Directorul adjunct al instituţiei, Daniela Negoiţă, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia a acordat astfel de ajutoare tuturor solicitanţilor ai căror rude cu statut de pensionari au decedat, valoarea totală a sumei acordate, între 1 ianuarie şi 31 iulie 2014, fiind de peste 4,8 milioane de lei.

”Valoarea totală a ajutoarelor de deces acordate în intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 este de 4.864.240 de lei, iar ajutorul pentru anul 2014 este de 2.298 de lei pentru pensionarul decedat, respectiv jumătate din sumă, 1.149 lei, în cazul unui membru de familie al pensionarului”, a spus Daniela Negoiţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Daniela Negoiţă a mai menţionat, potrivit AGERPRES, că poate beneficia de ajutorul respectiv o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, banii putând fi solicitaţi în termen de maxim trei ani de la data decesului şi se plăteşte în cel mult 24 de ore de la momentul solicitării.

Politica