vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pregătiri pentru începerea noului an şcolar

În unităţile şcolare din întreg judeţul Dolj se munceşte de zor. Deşi mai este mai bine de o lună până când noul an şcolar ia oficial startul, peste tot se trebăluieşte şi lustruieşte, pentru ca elevii să fie primiţi în condiţii cât de cât decente.

Încă nu se ştie câte unităţi de învăţământ sunt pregătite să ofere elevilor condiţii mai bune decât anul trecut, în afară de o igienizare şi mici reparaţii. Potrivit conducerii ISJ Dolj, momentan nu există o situaţie a reparaţiilor şi reabilitărilor din cadrul unităţilor şcolare. O astfel de situaţie va putea fi prezentată la finele lunii august.

Am transmis în şcoli o notă prin care solicităm conducerii să urgenteze lucrările de igienizare, urmând ca la sfârşitul lunii august să se formeze echipe mixte cu reprezentanţii Prefecturii, ca în fiecare an, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Momentan, nu avem o situaţie a reparaţiilor şi reabilitărilor din şcoli. În urma verificărilor care vor avea loc la finele lunii august, se vor identifica situaţiile unde s-au făcut alte tipuri de lucrări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A declarat Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj

Cinci grădiniţe şi-au extins spaţiul

Mai mult, conducerea anunţă că au fost finalizate/ recepţionate cinci grădiniţe construite prin Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii ( PRET). Acestea au beneficiat de două noi săli de clasă anexe. Contractantul este Ministerul Educaţiei Naţionale, prin unitatea de management a proiectului de modernizare şi reabilitare în învăţământ. Cele cinci grădiniţe care au beneficiat de programul PRET sunt: Drăgoteşti, Brădeşti, Goicea, Bulzeşti, Valea lui Pătru (Scaieşti).

Politica