joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Popescu: «CSU Craiova e una, iar FC Universitatea Craiova este cu totul altceva»

Explorând prin arhiva proprie, editie.ro a descoperit numeroase dovezi care confirmă pe deplin parcursul juridic al clubului de fotbal Universitatea Craiova.
Această istorie juridică este de altfel cunoscută deja de circa 90 la sută din suporterii Universităţii Craiova şi nu numai, dar încă este contestată de nemernicii de serviciu.
Chiar dacă suntem în situaţia în care trebuie să demonstrăm că apa este udă, pentru a nu mai lasă nici o urmă de îndoială, vom expune în etape documente extrem de clare cu privire la acest subiect.

Pentru început, vă prezentăm un interviu document al lui Marcel Popescu, fost preşedinte al clubului de fotbal Universitatea Craiova din octombrie 1991, acest flash interviu a apărut în ziarul Gazeta Sporturilor în octombrie 1991.
Articolul  în cauză a apărut pe fondul unor zvonuri la acea vreme, în ceea ce priveşte o posibilă situaţie financiară precară a clubului de fotbal Universitatea Craiova.
Redăm integral articolul apărut în anul 1991, cu titlul ,,NICI VORBĂ DE FALIMENT”.

Pentru că vechiul nostru corespondent din Craiova, Mircea Vlădoianu… a lansat bomba cu falimentul Universităţii, ne-am adresat ieri domnului Marcel Popescu, preşedintele clubului din Bănie şi iată ce ne-a comunicat dumnealui:

Policlinica Buna Vestire Craiova

CS Universitatea e una, iar FC Universitatea este cu totul altceva. Noi suntem clubul de fotbal cu gestiune financiară proprie, nu mai avem nici o legătură cu vechiul club care are toate celelalte ramuri sportive.

Şi cum staţi cu banii, domnule preşedinte?
Nu stăm prea strălucit, dar nici vorbă de faliment. Mai avem în cont câteva milioane de lei, iar în curând vom primi de la PSV Eindhoven încă 750 de mii de dolari pentru transferul lui Gică Popescu.

Cu echipa ce se intamplă?
Echipa joacă foarte slab. Încă nu şi-a revenit după şocul cauzat de eliminarea din Cupa Campionilor. Am avut o şedinţă după meciul cu Poli Timişoara în care s-au spus multe adevăruri.

S-a luat vreo măsură?
Nu. Sperăm însă că lucrurile se vor îndrepta. Ca băieţii să strângă rândurile pentru a termina turul cu fruntea sus. Nici vorbă de faliment. Campiona mai are ceva bani. Totul este să ştie cum să îi folosească.

Astfel, se confirmă încă o dată ceea ce tot am demonstrat în această perioadă, cu vârf şi îndesat, şi anume că începând cu 1 februarie 1991, Secţia de Fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova S-A DESPRINS din Clubul Sportiv, adică a plecat. Aceasta este o operaţiune identică cu o divizare prin desprindere şi asta a făcut-o statul român care a hotărât ca Clubul Sportiv să nu mai deţină secţie de fotbal, ACEASTA DEVENIND PERSOANĂ JURIDICĂ INDEPENDENTĂ ŞI CARE ULTERIOR A FOST PRIVATIZATĂ ÎN 1994.
Astfel că statul român a hotărât, prin lege, ca Clubul de Fotbal Universitatea Craiova, începând cu 1 februarie 1991, să nu mai aparţină Clubului Sportiv, să devină o persoană juridică distinctă şi să se numească FC Universitatea Craiova.

NU cum spun detractorii care din dorinţa de a induce în eroare publicul craiovean, susţin o escrocherie de genul că secţia de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea şi-a încetat activitatea, iar în 2013 s-a redeschis!!! Nimic mai fals. În 2013 Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, care nu are nici o legătură juridică cu vechiul club CS Universitatea Craiova şi-a înfiinţat o secţie nouă de fotbal, dar care nu desfăşoară nici o activitate competiţională de seniori, deoarece clona este înscrisă în competiţie pe certificatul de identificare propriu, după ce şi-a schimbat numele în 2013 din BLUE LIONS CAPITAL S.A. în Club Sportiv U Craiova S.A. Această din urmă denumire a fost făcută cu scopul de a induce în eroare suporterii.
Contractul de asociere, încheiat de clubul lui Badea cu Primăria şi clona, NU reprezintă decât o încercare de a masca mai multe infracţiuni şi abuzuri.

Mai menţionăm faptul că sigla pe care o invocă impostorii de la CSU Craiova şi care reprezintă vechea siglă a clubului Universitatea Craiova, la care s-a adăugat iniţiala CLUBUL SPORTIV, a fost înregistrată la OSIM în octombrie 2011 de către Pavel Badea, în nume propriu, la 12 ani de la prima înregistrare a siglei Universităţii Craiova. Deci marele club sportiv pe care tot îl invocă şi nici sigla pe care o folosesc acum nu o aveau în vreun fel înregistrată.

Însă pentru toată această propagandă ieftină a acestor oameni fără onoare şi fără un minim de decenţă va veni ora scadenţei.

Vom reveni şi cu alte dovezi!

P.S.

Astăzi clonaţii şi-au continuat delirul, invocând nişte argumente de-a dreptul comice.  Le transmitem să o ţină tot aşa şi aceleaşi apărări să le facă şi în dosarul de la Parchet. Va fi foarte bine pentru ei.

Alăturat vă prezentăm copia din ziarul Gazeta Sporturilor din anul 1991.

CLICK AICI!

Politica