joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brestei, strada transformată în lac

Ploile şi inundaţiile care au avut loc în urma acestora, în ultima perioadă, au distrus şi mai mult străzile din Craiova. Plin de ,,cratere”, unul dintre drumurile principale din oraş se transformă pe zi ce trece într-un lac cu adevărate ,,capcane”. Gropile nu se mai văd din cauza bălţilor uriaşe, iar pentru şoferi totul a devenit o adevărată povară. Este vorba de strada Brestei, drumul principal, traseul pe unde se poate circula pentru a se ajunge în zona Cernele şi Breasta.

Vehiculele selenare, o soluţie?

Şoferii sunt din ce în ce mai supăraţi. Nu îşi permit vehicule selenare pentru a se putea descurca pe una dintre străzile principale din oraş. Craterele, care nu mai pot fi ocolite, sunt acoperite de bălţile care se formează la cea mai mică ploaie. Cei necunoscători şi care nu sunt obişnuiţi cu circulaţia din zonă spun că autovehiculele necesită reparaţii capitale şi mult suport bănesc pentru a se menţine pe linia de plutire.
Chiar dacă autorităţile de prognozare meteo anunţă, în continuare, cod galben de ploi, Primăria Craiova nu face rabat în faţa nevoilor oamenilor şi se ţine cu dinţii de programele de asfaltare a străzilor din oraş. Măcar de-ar fi şi acestea respectate în totalitate, întrucât sesizările curg pe bandă rulantă, iar muncitorii tot ce ştiu, aia fac.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Curţile oamenilor, transformate în lacuri

Bucşe, cutii de viteză, pivoţi, roţi, tablă şi tot tacâmul nu pot sta în faţa gropilor din oraş. Toţi şoferii sunt nervoşi, pentru că din cauza drumurilor proaste din oraş îşi strică maşinile sau, mai nou, evită să le folosească. Şi dacă acest lucru ar fi tot… Locuitorii din zonă spun, cu lacrimi în ochi, cum curţile le sunt inundate la orice ploaie mai serioasă. Oamenii stau cu frica-n sân, lipsiţi de orice putere şi nici măcar Dumnezeu nu le mai ascultă rugăciunile. Ce-i drept, municipalitatea este cea care ar trebui să ia măsuri şi în puterile căreia stă o hotărâre. Însă, dezinteresul şi lipsa de implicare a conducerii locale şi-au spus, şi de această dată, cuvântul.
Oamenii nu ezită să acuze autorităţile locale de situaţia dezastruoasă a străzii Brestei. Locuitorii din zonă povestesc că tot ce a făcut municipalitatea pentru ei a fost să le ofere o pompă pentru a curaţa strada de bălţile uriaşe.

Locuiesc aici de 50 de ani. Strada trebuia să fie în program de reabilitare. Aşa ne-a promis doamna Primar şi din această cauză am votat-o. Dacă ştiam, îl susţineam tot pe Solomon. Oricum a făcut mai multe decât dânsa, nu doar s-a lăudat, chiar dacă mulţi l-au criticat la timpul respectiv. Când sunt inundaţii pe aici, nu vine nimeni. Şi noaptea trecută a plouat. Drumul s-a inundat din nou. De obicei, aduc o pompă pentru a scoate apa. Sesizări sunt făcute multe, dar nu ia nimeni nicio măsură. Aici tot cartierul este plin de apă. Sunt ani buni de când ne confruntăm cu o asemenea situaţie. Am probleme în curte, între casa mea şi a vecinului se strânge mereu apă şi ne-am cumpărat o pompă să scoatem apa. Doamna Primar ar trebui să se ţină de promisiuni, nu să stea pe la Bucureşti şi să-şi facă reclamă. Mai multă reclamă şi-ar face dacă ar fi cinstită cu noi. Încerc să maschez cât de mult pot, să nu-mi mai intre apa în curte. Nu ne bagă nimeni în seamă. Olguţa vorbeşte mult şi face puţin.
A spus un locuitor de pe strada Brestei

Mai mult de atât, condiţiile în care supravieţuiesc sute de familii nu sunt deloc demne de secolul XXI. Abia în urmă cu un an, municipalitatea a început să introducă apă potabilă în zonă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că deşi primăria i-a promis introducerea conductei pe fonduri europene, au fost nevoiţi să scoată din buzunare câteva sute de lei.

Doamna Olguţa a apucat de-a luat voturile şi nu mai face nimic. Nu avem canalizare. Strada se inundă de câte ori plouă. Dar problema e că mereu după ce plouă oamenii mai trag apă câte o săptămână din curţi. Până la toamnă aşa va fi. Unora le-a intrat şi în casă apa. Anul trecut ne-au introdus apă potabilă şi ne-a costat câte 700 lei. Părerea mea este că trebuia să ne introducă gratuit apă potabilă, pentru că iniţial ni s-a spus că se va face asta pe fonduri europene. Nu trebuia să ne ia nimic. Deci, tot noi am plătit. A venit doamna Primar de foarte multe ori pe aici, cunoaşte situaţia, dar tot ce a făcut a fost să ne dea o pompă. Din gura autorităţilor nu am auzit că vor face strada. Pentru ei strada ţine până la cimitir, unde există asfalt. Noi plătim impozite la fel ca şi cei de acolo şi nu este normal să ne trateze aşa. Locuiesc aici de cinci ani. Olguţa ar trebui să ne spele maşinile.
S-a plâns Nicolae Ion

Promisiuni

Strada Brestei care duce către Cernele şi Breasta este asfaltată doar până la jumătate, mai exact până  în zona cimitirului din cartier. Chiar dacă oamenii care locuiesc în partea plină de cratere plătesc impozite la fel ca şi ceilalţi, nu beneficiază de aceleaşi condiţii.
În zonă lucrează o firmă pentru a introduce canalizarea pluvială, astfel încât oamenii să nu mai fie inundaţi. Administratorul firmei, după ce s-a ofuscat că făceam fotografii în zonă, a promis că în viitorul apropiat craiovenii care locuiesc pe strada Brestei nu vor mai avea probleme cu inundaţiile.

Politica