vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii şi-au dezvoltat creativitatea la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii

Atelierul de lut, primul modul desfăşurat în cadrul Şcolii de vară Bios Art în vacanţă organizat de Muzeul Olteniei, a ajuns la final. Participanţii, atât adulţii cât şi copii, au modelat timp de patru săptămâni în lut. Ieri, a avut loc festivitatea de premiere a celor care, timp de o lună, au creat mini opere de artă. Aceştia au fost recompensaţi cu diplome de participare, brelocuri, magneţi de frigider personalizaţi.
Şcoala de Vară conţine cinci ateliere a câte cinci module pentru fiecare atelier în parte. Oferta muzeului include ateliere de modelaj în lut, decoupage şi quilling, creaţie animăluţe din fetru, ateliere eco, lucru manual pe etamină/realizare de animăluţe din mărgele, linogravură.

La începutul lunii iulie a debutat cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară “BIOS-ART în vacanţă”, iată că am ajuns la finalul primului modul, acela de modelaj şi pictură în lut. Astăzi (n.r.ieri) va avea loc festivitatea de premiere a tuturor cursanţilor la acest modul. La atelierul de modelaj şi pictură în lut au participat atât copii începând de la vârsta de patru ani, cât şi adulţi, aceştia fiind reprezentaţi de părinţi sau bunici, iar recompensele vor fi pentru toate categoriile de vârstă. Acestea includ o diplomă de participare şi de prieteni ai muzeului, cât şi mici surprize din partea organizatorilor. Piesele create de aceştia vor fi expuse la parterul secţiei de Ştiinţe ale Naturii, dar numai după ce vom finaliza şi piesele de la modul de decupaj şi quilling, săptămâna viitoare va fi ultima întâlnire de premiere a celor care au participat.
Lila Gima, coordonator proiect BIOS-ART

La atelierul de modelaj în lut, copii au lucrat împreună cu părinţii sau bunicii. Nu doar copii şi-au arătat îndemânarea realizând obiecte din lut, chiar şi însoţitorii din familie ai acestora au fost entuziasmaţi de lucrurile pe care le-au învăţat în cadrul atelierului de modelaj în lut. Din lut au realizat diverse figurine, din domeniul de ştiinţe ale naturii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost o experienţă minunată, deoarece am fost alături de fiica mea, două zile pe săptămână şi am învăţat lucruri minunate, să modelăm în lut şi să facem nişte materiale stil quilling. Pe fiica mea a încântat-o foarte tare, şi mie personal mi-a plăcut, am modelat animăluţe, pisicuţe, căţeluşi, e fascinantă de animăluţe, apoi le-am şi pictat.
Spune Ana Ilie

A fost foarte frumos, mi-a plăcut, am modelat un căţeluş din lut, nu a fost nici greu, cam o oră mi-a luat la o piesă.
Ilie Rebeca, elevă în clasa a III-a la Şcoala nr.2

Proiectul BIOS ART reprezintă pentru participanţi o modalitate de a-şi dezvolta creativitatea, a căpăta noi îndeletniciri.

Noi am modelat alături de copii şi ne-am bucurat foarte tare de aceste ateliere, fiica mea m-a ajutat de la modelaj până la pictură. Am pictat fiecare element din lut, au  ieşit nişte figurine frumoase. Sunt sigură că aceste ateliere ajută la dezvoltarea copiilor, dezvoltare creativă, emoţională cât şi la comunicarea dintre părinte şi copil. Fiica mea are cinci ani.
Luciana Şoşea, 34 ani

Cursanţii au fost ajutaţi şi de către voluntarii de la Muzeul Olteniei.

Eu sunt voluntar la Muzeu de aproape un an şi am participat şi la Şcoala de Vară că mi se pare foarte interesant, rămân cu o grămadă de cunoştinţe şi experienţe. Este foarte uşor să modelezi în lut, era ca şi cum te-ai juca în plastilină, am stat pe lângă cei mai mici, de trei ani.
Surcel Andreea, 19 ani

La festivitatea de premiere a fost rost de voie bună. Cursanţii atelierelor de lut au recitat poezii, au interpretat melodii din repertoriu popular, au existat chiar şi momente de magie.

Politica