vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proxenetul Benoni, verificat de conducerea CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a dispus verificarea imediată a activităţii lui Aristică Benoni Bejinaru, de către Corpul de Control al companiei, concluziile verificării şi măsurile disciplinare aplicate salariaţilor implicaţi urmând a fi făcute publice pe site-ul societăţii, se arată într-un comunicat al CEO.

Este vorba de angajatul de la UMC Roşiuţa reţinut la sfârşitul săptămânii trecute pentru 30 de zile sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
Între timp, contractul de muncă al lui Bejinaru a fost suspendat, pe aceeaşi perioadă, adică 30 de zile, “după această perioadă fiind îndeplinite procedurile de concediere, conform prevederilor Codului Muncii”, după cum a anunţat conducerea companiei.

Reamintim că angajatul CEO, pe post de lăcătuş mecanic, Bejinaru Aristică Benoni, de 36 de ani, şi complicele acestuia Bejat-Muja Casian, de 29 de ani, au fost arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT.
Potrivit procurorilor, din 2010 şi până pe 31 iulie 2014, Bejinaru a avut ca principală preocupare comiterea de fapte de trafic de persoane şi proxenetism, fără să excludă infracţiuni de trafic de minori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.  Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea. Toate aceste activităţi, inc. Bejinaru Aristică-Benoni a căutat să le mascheze prin luarea unei false atitudini de persoană onestă cu un anume statut social şi profesional demn de admiraţie, dar care, în plan sentimental şi al relaţiilor conjugale, a folosit cele mai bune metode pentru a exploata sexual oricare din partenerele cu care a intrat în contact.
DIICOT

Bejinaru, împreună cu prietenul său Bejat-Muja Casian, au iniţiat şi pus în aplicare planuri din ce în ce mai eficiente în racolarea tinerelor, aşa încât au format o reţea de clienţi din persoane de încredere, urmărind extinderea legăturilor cu noi persoane vulnerabile sau predispuse spre acte de prostituţie ori proxenetism.  
Persoanele noi erau verificate minuţios şi în timp de către inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, până la dobândirea încrederii din partea subiecţilor vizaţi şi, uneori, erau lăsate în grija directă a unor complici.

Astfel, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a fost ajutat, cu intenţie, de către inculpatul Bejat-Muja Casian care, încă din anul 2010, i-a înlesnit multe din activităţile infracţionale. În ultima perioadă de timp, respectiv din luna iunie 2014, cei doi inculpaţi au implicat, într-o oarecare măsură, şi pe suspectul Dăogaru Nicolae-Emil, în activităţile de transportare şi plasare, pentru prostituţie, a martorei BCB, pe litoralul românesc (perioada 21-28 iulie 2014).
DIICOT

Bejinaru le minţea pe tinere că le va ajuta la promovarea unor examene, cum ar fi cel de bacalaureat, ba chiar le promitea bani, în schimbul serviciilor sexuale. Unele fete au fost însă ameninţate că vor fi date pe mâna proxeneţilor străini.

În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora. Adusă în stare de dependenţă şi sub controlul direct sau intermediat, persoana vătămată BEC (transferată în Italia sau Austria), a fost avertizată că în caz de nesupunere riscă să fie vândută la alţi traficanţi de persoane de naţionalitate străină.
DIICOT

Aristică-Benoni Bejinaru avea relaţii cu oameni importanţi astfel că ştia că este supravegheat, însă, potrivit procurorilor, de fiecare dată şi-a luat măsuri de precauţie. A vorbit cât mai puţin la telefon, preferând să poarte conversaţiile pe Facebook crezând că în acest mod nu va fi prins.
În perioada estivală tinerele erau trimise la produs pe litoral.

De exemplu, în cursul anului 2014, în perioada 28 aprilie – 04 mai,  cât şi 19 – 31 iulie 2014, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a fost prezent pe litoral, deşi în mare parte a timpului apare pontat la locul de muncă. Perioada de sejur din luna iulie 2014 a avut drept scop ca în contul unui bilet de odihnă obţinut de inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni din partea unităţii unde era angajat (21-27 iulie 2014), acesta împreună cu inculpatul Bejat-Muja Casian şi cu suspectul Dăogaru Nicolae-Emil să înlesnească practicarea prostituţiei şi să tragă foloase de pe urma acestei activităţi desfăşurată de către BCB (18 ani).  Ca să-şi ia măsuri de siguranţă, cei doi inculpaţi nu au plecat în acelaşi moment şi împrejurări cu sus-numita, aranjând cu alte persoane să o transporte de urmare, cu maşina şi cu trenul, după ce au plasat-o o noapte în municipiul Bucureşti. Inculpaţii s-au deplasat pe litoral, cu autoturismul, începând cu data de 19 iulie 2014. Din aceleaşi motive de precauţie, inculpaţii au luat măsuri ca şi revenirea în localităţile de domiciliu să se facă tot separat, activităţile fiind surprinse de organele de urmărire penală prin acţiuni flagrante, după caz, la data de 28 iulie 2014 şi, respectiv, 31 iulie 2014. Şi în vara anului 2010, cei doi inculpaţi au procedat în mod asemănător cu persoana vătămată minoră” – BED.
DIICOT

Politica