joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuzele vin, la primărie bate vântul

Craiovenii ar putea respira din toamnă alt aer în autobuzele din Bănie dacă vor fi aduse câteva dintre cele 100 de mijloace de transport în comun.
Conform Mediafax, Primăria Craiova a semnat un contract de 54,2 milioane lei (12,2 milioane euro), inclusiv TVA, pentru achiziţionarea lor.  

Înţelegerea, cu o durată de patru ani, a fost atribuită la finele lunii iunie firmei IAC Management din Bucureşti, deţinută de două persoane fizice, Mihaela Ciolan şi Eugen Daniel Ciolan. IAC Management este reprezentant pentru România al producătorului polonez de autobuze şi autocare Solaris. Autorităţile locale au primit o singură ofertă pentru acest acord, evaluat iniţial la 45 milioane lei, fără TVA.
În condiţiile în care oamenii merg în condiţii foarte dificile cu anumite autobuze, aducerea acestora este un lucru benefic, dar trebuie să se mai şi realizeze.

Olguţa, Pârvulescu şi Preda, în concediu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru o informare completă am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii Primăriei Craiova, însă două dintre persoanele importante din instituţie, primarul Lia Olguţa Vasilescu şi purtătorul de cuvânt, Ionuţ Pârvulescu, sunt în concediu şi nu au putut fi contactaţi.
De asemenea, directorul RAT Craiova, Radu Preda, este tot în câteva zile de vacanţă şi nu a fost găsit. Pe viitor ar fi bine să existe persoane care să substituie oamenii care se află în concediu de odihnă.

Revenind la autobuzele achiziţionate, procedura de atribuire a lor a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în luna februarie, în urma unei contestaţii din partea Evobus România. Decizia CNSC a fost atacată ulterior în instanţă de primărie şi respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova în aprilie.
Atunci, Primăria Craiova a câştigat la Curtea de Apel contestaţia făcută în cazul achiziţiei de autobuze noi. Conform Hotărârii 2028/08.04.2014, Curtea de Apel admite plângerea şi dispune anularea deciziei nr.68/C3/28.02.2014 a CNSC.
Momentan s-a semnat decât contractul şi urmează să se decidă cu ce culoare
şi cu ce tip de scaune vor fi dotate noile mijloace de transport în comun.

«Celelalte lucrări din oraş merg încet»

Pe de altă parte, nici consilierii locali nu ştiau nimic despre achiziţionarea acestor autobuze.
Ionel Pană chiar a acuzat ritmul scăzut în care se desfăşoară lucrările în Primăria Craiova. „Nu ştiu nimic despre achiziţionarea acestor autobuze. Dacă este real, este un lucru bun, dar chiar şi aşa trebuia aduse demult şi merg încet celelalte lucrări şi proiecte din oraş. Ar fi multe de spus şi încerc în şedinţele Consiliului Local să atrag atenţia asupra neregulilor”, a afirmat consilierul local Ionel Pană, pentru Ediţie Specială.

Politica