vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UATAA Motru merge în instanţă pentru recuperarea datoriilor

Reprezentanţii Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru vrea să recupereze, în instanţă, datoriile de aproape 19 milioane de lei de la populaţie şi agenţii economici.
Directorul Eugen Corcoaţă a declarat, pentru AGERPRES, că  datoriile respective s-au acumulat de-a lungul mai multor ani pentru agentul termic furnizat, mare parte dintre beneficiari fiind rău-platnici. În perioada de vară, valoarea încasărilor a scăzut şi mai mult având în vedere că majoritatea agenţilor economici nu au contracte decât pentru furnizarea căldurii, nu şi a agentului termic, lucru care a dus la creşterea acţiunilor în instanţă împotriva populaţiei pentru recuperarea datoriilor.

Ne chinuim să încasăm de la populaţie, mai ales acum, în perioada de vară, deja încasările au scăzut ca şi valoare asta pentru că agenţii economici dispar, majoritatea nu au contracte decât pentru furnizarea căldurii. Populaţia plăteşte într-un anumit ritm, unii sunt bun-platnici, cei care sunt rău-platnici îşi plătesc cât de cât o parte din datorii, o parte din ei mai plătesc din datoriile din urmă. Mergem pe acţiuni în instanţă. Am acţionat în instanţă şi persoane fizice care au contracte cu noi pentru datorii care depăşesc 1.000 lei, dar mergem pe somaţii de plată şi către asociaţiile de proprietari care adună foarte mulţi bani. Cred că undeva în jur de 190 de miliarde de lei vechi au ajuns datoriile asociaţiilor de proprietari către UATAA.
A spus Eugen Corcoaţă

Directorul UATAA a mai afirmat că jumătate din valoarea datoriei de 19 milioane lei reprezintă restanţele înregistrate de uzină către Complexul Energetic Oltenia pentru cărbunele livrat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jumătate din datorii reprezintă datoriile noastre pentru cărbune, în decembrie 2013 a fost achitată ultima factură către CEO în sumă de 1,5 milioane, e o problemă delicată. Nu s-a întâmplat niciodată să încasăm o sumă considerabilă până la venirea sezonului rece, speranţele noastre nu merg pe ideea asta, în schimb sperăm să recuperăm nişte bani într-o perioadă nu îndepărtată, ca să punem ceva bani deoparte să putem plăti facturile parţiale la cărbune. Mergem pe acţiuni în instanţă şi suntem în plin proces cu asociaţiile de proprietari, funcţionează mai bine cu deciziile definitive ale instanţei, se fac opriri pe salarii, pe pensii. CEO ne somează pe sume parţiale, au câştigat în instanţă, suntem la executor şi trebuie să plătim.
A mai spus Eugen Corcoaţă

Aproximativ 95% din populaţia municipiului Motru, scrie AGERPRES, este branşată la sistemul de termoficare, circa 6.700 de apartamente, la care se adaugă unităţile şcolare şi alte instituţii din oraş, beneficiind de apă caldă şi căldură de la uzină.

Politica