miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa vrea sa elimine fântânile lui Solomon

Craiovenii ar putea fi privaţi de spectacolul muzical din centru, primarul Lia Olguţa Vasilescu, încercând să reamenajeze fântânile din oraş. Unul dintre motive ar fi că în mai puţin de un an fântâna muzicală din Piaţa “Mihai Viteazul” are şanse mari să nu mai poată funcţiona.    

Deşi fântânile din Craiova au fost apreciate de oameni, locuitorii din Bănie ar putea fi privaţi şi de una dintre puţinele plăceri. Lia Olguţa Vasilescu are în plan să reamenajeze aceste fântâni şi, mai mult ca sigur, cea muzicală, nu îi va mai putea încânta pe trecători.

Fântâna mai poate funcţiona maximum un an

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motivul pare unul hilar la prima vedere: ar trebui schimbată o piesă care nu se mai găseşte.

Am lansat patru concursuri de soluţii pentru amenajarea fântânilor de la Doljeana, Ciupercă şi Piaţa Mihai Viteazul, aceasta din urmă fiind în pericol să nu mai funcţioneze anul viitor, deoarece nu se mai găsesc piese de schimb. Sigur că pot să aştept până anul viitor când o să se convingă toată populaţia oraşului că această fântână nu mai poate fi pusă în funcţiune. Cred că este şi obligaţia mea ca primar să mă asigur că zona centrală a Craiovei poate fi vizitată nu doar de turişti, ci şi de toţi cei care vin în Craiova, inclusiv a rudelor noastre, şi trebuie să arate frumos. Din păcate, această fântână nu mai poate fi ţinută în funcţiune mai mult de un an.
A precizat primarul Lia Olguţa Vasilescu

«Întreţinerea fântânii nu este o problemă»

Deşi iniţial nu s-a arătat o admiratoare a lor, primăriţa a recunoscut că fântâna muzicală este interesantă şi se va încerca să aibă o utilitate şi iarna.

Şi mie îmi place fântâna respectivă, dar să sperăm că se va găsi o soluţie mai bună, astfel încât şi pe perioada de iarnă să fie frumoasă, pentru că acum putem să o utilizăm doar vara. Din păcate, nici vara nu putem să o folosim în fiecare seară cu jocurile de lumini, din motivele pe care vi le-am spus mai devreme. Nu doar că este vorba de costuri de întreţinere destul de mari, pentru că nu asta ar fi problema până la urmă, ci din cauza faptului că nu mai găsim piesa de schimb.
A subliniat edilul şef din Bănie

2.000 de craioveni, prezenţi la inaugurare

Fântâna muzicală din centrul Craiovei a fost inaugurată în vara anului 2007, fiind prima din România. Peste 2.000 de craioveni au participat la inaugurare, iar apa din această fântână ţâşneşte la peste 20 de metri înălţime, fiind luminată de 360 de proiectoare subacvatice, în zeci de culori.
Fântâna din Craiova este una dintre principalele atracţii ale oraşului, datorită jeturilor de apă în numeroase culori, care ţâşnesc pe fragmente de muzică clasică.

Este o investiţie care este uzată moral şi fizic. De şapte ani se ascultă aceleaşi melodii în centrul oraşului. Nu vreau să fiu în pielea celor care locuiesc aici şi care ascultă de fiecare dată aceeaşi melodie. Dar nu aceasta este problema, nu mai găsim piese de schimb pentru ea. A fost o fântână cumpărată din China la un preţ mult prea mare, nejustificat de mare faţă de cât merita această investiţie. Nu vom demola fântâna dacă nu vom găsi o soluţie mult mai bună. Poate fi una gen Fontana di Trevi, adică şi iarna poate avea un aspect estetic plăcut.
A mai punctat primarul Lia Olguţa Vasilescu

Costurile de întreţinere ale fântânii muzicale sunt aproximativ 60.000 de lei pe an.  
Unul dintre consilierii primarului, Ionuţ Pârvulescu, a confirmat că fântâna muzicală este în curs de reparaţie şi nu se ştie dacă va mai putea fi utilizată.

Chiar acum se lucrează la fântâna muzicală şi după cum ştiţi nu se mai fabrică piese de schimb. După ce se va termina concursul de soluţii se va decide ceea ce se va face în continuare. În afara faptului că fântâna nu mai poate fi reparată, costurile de întreţinere sunt destul de mari.
A declarat Ionuţ Pârvulescu, pentru Ediţie Specială

Flaviu Dincă

–––

Ce cred oamenii despre reamenajarea fântânilor

Oamenii sunt de părere că este nevoie de o reamenajare a fântânilor din zona centrală a oraşului, unele dintre ele având nevoie de reparaţii. Dar se gândesc că iar va fi dezordine în oraş, când se va începe reconstruirea altor fântâni.
În plus, craiovenii consideră că drumurile sunt principalul aspect care lasă de dorit în Craiova, străzile fiind impracticabile. Însă, oamenii nu concep nici în ruptul capului să fie desfiinţate.

Dacă s-a stricat, mi se pare normal să o facă sau să fie altceva acolo, aşa cum arată acum necesită destule reparaţii, dar nu capitale, mi se pare că nu mai are capacitatea, să sară apa ca înainte. Cea de la Ciupercă ştiu că a fost renovată acum câţiva ani, nu cred că e foarte veche, ca să iasă din uz aşa repede. De obicei, veneam şi stăteam pe băncuţe. Distruse de tot sper că nu o să fie, s-a investit atât, dar nu distruse.
Neli Stancu

Eu nu aş vrea să le reamenajeze că e frumos, curat, răcoros, să o lase aşa cum este, dacă curge apă este răcoros şi pentru copii. Ce să mai reamenajeze, vedeţi cum este toată Craiova, ca după bombardament, toate străzile sparte, iar fărâmăm şi fântânile mai rău ca la ţară ajungem. Ce frumoasă a fost Craiova şi acum dacă tot fărâmăm şi fărâmăm când vom construi, îmbătrânim şi nu ne mai bucurăm de nimic, să facă în aşa fel să rămână tot cum este acum, părerea mea, că este bine.
A spus Elena Stoian

Să facă drumurile, că e mai important apoi fântânile, îmi plac acele fântâni, dar am văzut că nu mai au culori.
A spus o doamnă

Merg să mă relaxez la fântâni, că e mai răcoare la umbră, cred că e o idee bună să le reamenajeze, să fie mai frumos decât este, să ne simţim mai bine.
Flor Ion

E o idee bună reamenajarea, dar să facă, au băgat bani de atunci de la început, Solomon şi acum o dărâmă, dacă nu ştiau că s-au încurcat cu chinezii care nu au materiale bune, trebuia să facă treaba bună de la început, acum lumea zice, iar ne apucăm să stricăm, nici nu merg ca lumea.
Ciurezu Mihail

Georgiana Roxana LEANA

Politica