sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii pleacă în concediu

Destinaţiile pe care românii le aleg să petreacă timpul liber în perioada verii, pentru a se relaxa departe de orele petrecute la serviciu, sunt din cele mai diverse.
De oferte şi variante ca să ne petrecem concediul nu ducem lipsă, însă timpul este impedimentul care ne face să stăm acasă şi doar să visăm la o vacanţă perfectă.
Nici posibilităţile financiare nu sunt prea ridicate. Am întâlnit persoane, care, dacă dispun de un anumit buget preferă să-l investească în lucruri materiale, apartament, casă, maşină, etc.
Doamna Sanda Mariana este o craioveancă ce ne povesteşte că este plecată de 11 ani din ţară, dar de fiecare dată când ajunge în România preferă să viziteze obiectivele turistice de la noi. Şi atunci când pleci în vacanţă trebuie musai să le aduci şi celor de acasă suveniruri.

Deja sunt în vacanţă, vin de afară, din Italia, dar acum am venit pe acasă. Deocamdată nu am timp, dar mi-ar plăcea să văd toate castelele, dacă nu aş investi banii cu care am venit în casă, să renovez casa, aş merge la Bran, Sibiu, Nordul Moldovei, Maramureş. Dacă aş pleca cu maşina să văd şi Cheile care s-au deschis acum aş cheltui cam 2000 euro, ca să văd tot, cu mâncarea ştim bine că românul se descurcă, mai o salată, un castravete. Circuitul acesta ar dura cam două săptămâni, trebuie să iei şi cadouri să demonstrezi ce ai văzut, ulcioarele noastre care ţin apa rece, cum făceau dacii, strachina unde se mănâncă fasole, cu mămăligă, să demonstrăm istoria noastră. E frumoasă ţara noastră.
Spune Sanda Mariana

Nu merg nicăieri, am salariu mic, 700 lei, nu am nici concediu că m-am angajat de curând, vara aceasta stăm acasă, am fost în anii trecuţi, la mare la noi, la litoral, două luni am stat.
Noemi Berneanu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum foarte mulţi au decis să ia calea străinătăţii şi să se stabilească acolo, pentru restul familiei este un prilej bun de a vizita o ţară străină pe timpul vacanţei.

O să plec la Barcelona, în vizită la nişte rude, o stăm o lună acolo, cred că o să cheltuim vreo 400-500 euro.
Spune Ion Pintilie, 43 ani

Chiar dacă posibilităţile sunt limitate, oamenii găsesc întotdeauna o portiţă de relaxare, cu bani puţini, fiindcă, spun ei, e păcat să treacă vara şi să nu profite de razele soarelui. Fie că străbat ţări îndepărtate sau doar câţiva kilometri depărtare de casă, craiovenii găsesc modalităţi de petrecere a concediului.

Nu plec în vacanţă, o să îmi petrec concediul la piscinele din oraş, şi acolo e soare, apă, piscină, te poţi bălăci, poate o să ajung cu prietenii pe la Călimăneşti, Ostroveni, într-un weekend, dar foarte departe de casă nu cred. Muncesc pe un salariu de 1000 lei, din care mă întreţin, sunt tânăr, mai ies în oraş, dar acum vara aceasta nu cred că ajung pe litoral nici românesc, nici străin, din păcate.
Spune Claudiu

Dintre cei intervievaţi, majoritatea ne-au spus că preferă să meargă pe litoral.
O tânără craioveancă ne-a spus că banii pe care îi are pentru vacanţa din anul acesta, nu sunt munciţi de ea, aşa că pentru a dispune de un buget a apelat la părinţi, care nu-şi lasă la greu niciodată copiii.

Plec la mare, peste două săptămâni, cu încă două cupluri, am ales să mergem la Saturn, pentru că celelalte staţiuni le-am mai vizitat şi am un buget de vreo 20 milioane vechi. Mi-au dat părinţii, momentan nu am un job, pentru că nu am găsit ceva care să se plieze pe cunoştinţele mele, eu am terminat Dreptul şi nu vreau să lucrez ca vânzătoare.
Spune Alida Badea           

Şi pentru că oltenii sunt la curent cu se întâmplă în ţară, am întâlnit o doamnă pusă pe şotii ce nu a vrut să dezvăluie ce buget alocă vacanţei, pe motiv că intră apoi în vizorul DNA: “Mă duc în Grecia vara aceasta, dar nu îţi spun ce buget am, că apoi mă ia DNA-ul.”

Articolul precedent
Articolul următor

Politica