vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Actele administrative ale autorităţilor vâlcene sunt legale

În perioada 30 iunie – 04 iulie 2014, activităţile principale ale Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor şi Contencios din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea s-au desfăşurat în conformitate cu prevederile Legii 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului.
Astfel, au fost verificate sub aspectul legalităţii 491 de acte administrative emise sau adoptate de către autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Vâlcea, dintre care 117 hotărâri şi 374 de dispoziţii, unde nu s-au constatat aspecte de nelegalitate care să conducă la formularea unor acţiuni la instanţa de contencios administrativ.

Totodată, s-au înregistrat trei acţiuni privind obligaţia de înmatriculare a autoturismelor la care urmează a se formula întâmpinări, s-au trimis delegaţi din partea instituţiei pentru a participa în comisiile de concurs ca reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi s-a întocmit raportul semestrial privind activităţile desfăşurate de Serviciul Verificarea Legalităţii Actelor şi Contencios.

În această perioadă s-au soluţionat 12 petiţii având ca obiect probleme ce ţin de aplicarea legilor funciare unde petenţii au reclamat comisiile locale de fond funciar că nu îi pun în posesie pe anumite suprafaţe de teren care le aparţin sau pe întreaga suprafaţă la care ar fi îndreptăţiţi şi că nu se pun în executare hotărâri judecătoreşti cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate de către unele comisii locale. În funcţie de solicitările petenţilor, s-au notificat comisiile locale de fond funciar, pentru reanalizarea cererilor acestora sub aspectul punerii în posesie sau pentru punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost analizate două documentaţii înaintate de primării pentru emiterea ordinului de prefect conform art. 27 alin. 2  indice 1 din legea fondului funciar nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi s-au întocmit proiectele de ordin. De asemenea, s-au analizat documentaţiile transmise de comisiile locale de fond funciar cu necesarul de teren pentru aplicarea Legii nr. 165/2013.
Privitor la situaţia litigiilor funciare, la Tribunalul Vâlcea au fost înregistrate cinci cauze dintre care una a fost soluţionată, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea trei cauze dintre care două au fost soluţionate, la Judecătoria Brezoi o cauză în curs de soluţionare, la Judecătoria Drăgăşani trei cauze în curs de soluţionare, iar la Judecătoria Horezu cinci cauze dintre care una a fost soluţionată.
În cadrul compartimentului Relaţii cu Publicul şi Secretariat au fost înregistrate 342 de documente, 20 de apostile, 23 de petiţii, iar 10 ordine de prefect au fost înregistrate şi expediate.

Prefectura Vâlcea

Politica