joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Descinderi la falsificatori de carduri

Ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi au desfăşurat ieri un număr de 14 percheziţii domiciliare în Drobeta Turnu Severin şi localitatea Dedoviţa, din comuna Şimian, vizaţi fiind membrii unei grupări infracţionale specializată în fraude bancare cu carduri clonate. Primele informaţii arată că cei 14 indivizi mehedinţeni căutaţi de politişti şi jandarmi desfaşurau activităţi infracţionale pe teritoriul altor state, copiind datele de pe carduri cu ajutorul cărora, ulterior goleau conturile proprietarilor.

Totodată, percheziţii s-au desfăşurat simultan şi ieri în alte trei judeţe, dosarul fiind instrumentat de DIICOT Timişoara.
Surse apropiate anchetei au declarat pentru AGERPRES că Ionuţ Melicioiu, Robert Vărgatu, Cristian Vărgatu şi Andrei Velici cu domiciliile în Drobeta Turnu Severin, au fost reţinuţi pentru audieri.

Cei 14 membri ai grupării infracţionale sunt acuzaţi că au sustras datele a şase mii de carduri de credit din SUA şi alte state, motiv pentru care cercetările se desfăşoară şi cu participarea unor agenţi FBI.
Potrivit aceloraşi surse, nu se cunoaşte valoarea prejudiciului creat, dar anchetatorii au stabilit că sumele de bani obţinute din vânzarea cardurilor clonate au fost investite în achiziţia unor maşini de lux, mai arată AGERPRES.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica