joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de tineri au luat lecţii de condus la Ford Craiova

Circa 500 de tineri au participat la un program gratuit de conducere defensivă, la Craiova. Evenimentul a fost organizat la sfârşitul săptămânii trecute de Ford România.
Programul Ford Driving Skills for Life se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani şi ajută tinerii şoferi să îşi îmbunătăţească aptitudinile în patru zone cheie, acestea constituind factori esentiali în peste 60% din accidentele rutiere. Este vorba de recunoaşterea pericolelor, manevrarea vehiculelor, gestionarea vitezei, gestionarea spaţiului/factorii de distragere a atenţiei.

Echipa de traineri a venit de la Napoca Rally Academy, fiind condusă de Bogdan Marişca.
Numărul mare de participanţi s-a datorat şi Universităţii din Craiova, instituţie cu care Ford are un parteneriat solid.
Distragerea atenţiei este o cauză tot mai frecventă a accidentelor rutiere. În România numărul evenimentelor care au la bază această cauză a crescut odată cu apariţia telefoanelor mobile de tip smart-phone.

Peste 30% din accidente mortale au loc pentru că oamenii nu sunt atenţi la ceea ce fac. În România de când sunt tot mai multe telefoane de tip smart-phone pe piaţă, a crescut şi numărul accidentelor. Oamenii scriu mesaje la volan şi au probleme, nu pot să controleze maşina. Ford a contabilizat şi ne-a furnizat nişte date. Dintr-o oră de condus, un şofer experimentat, doar 10-15% din acest timp este concentrat 100% pe volan. În rest se gândeşte la alte probleme. Trebuie să vă gândiţi că la o viteză de 70 km/h, într-o secundă faci 20 de metri, deci uitându-te la telefon, la mesaje, e o problemă.
Marco Tempestini,  Napoca Rally Academy

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul Ford Driving Skills for Life a fost creat pentru a reprezenta o etapă esenţială în procesul de învăţare continuu al conducerii vehiculelor, fiind adresat tinerilor cu vârste între 18-24, care sunt expuşi de două ori mai mult riscului de a muri într-un accident rutier decât şoferii mai experimentaţi. Potrivit statisticilor, în perioada 2000-2009, peste 76.000 de persoane cu vârsta între 18 şi 24 de ani au decedat în accidente rutiere, în Uniunea Europeană.
Ford Driving Skills for Life face parte din activităţile Ford de responsabilizare socială (CSR) şi este oferit prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei.
Programul a demarat în urmă cu mai mulţi ani în Statele Unite, iar în Europa acesta a fost implementat pentru prima dată în 2013, însă doar în câteva ţări (Franţa, Spania, Italia, Germania, UK).
Anul acesta a fost organizat pentru prima dată în România.

Politica