marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinţi pune lupa pe inspectorii şcolari

Profesor de istorie cu mulţi ani la catedră, prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, se arată destul de supărat de multe lucruri care se petrec în învăţământ. Cu ocazia instalării noilor inspectori   generali la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi, Drăghiea le-a adresat inspectorilor şcolari prezenţi la eveniment următorul îndemn: „să păşiţi mai des în şcoli”.

Găsiţi soluţii să aveţi timp măcar orele pe care dumneavoastră le aveţi de efectuat, măcar acelea să le faceţi. Adică, este inadmisibil ca un cadru didactic să stea într-o şcoală, să aibă cele două ore şi să vină altcineva să le încheie mediile. Sunt lucruri, care nu trebuie să se repete. Eu zic să păşiţi mai des în şcoli, dar nu numai la o cafea şi să dea Dumnezeu să fie bine.
A spus prefectul

De asemenea, Nicolae Drăghiea se arată îngrijorat şi de situaţia elevilor din mediul rural, care nu frecventează orele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În judeţ, vedeţi ce facem cu acei copii pe la şcolile din mediul rural au început să stea mai mult pe la muncă. De acord, dar hai să nu ne păcălim, să ne furăm căciula că vin evaluările naţionale. Să nu ne păcălim, că vine clasa a VIII-a şi o să vedem atunci ce s-a întâmplat pe parcursul acestor ani. Să ne păstrăm copiii în şcoli, frumoşi, cuminţi şi aşa cum am încercat să fac în ultimii doi ani să îndepărtăm tot ceea ce înseamnă pericol social de lângă şcoli.
A mai spus prefectul

Totodată, prefectul Nicolae Drăghiea a declarat că a instituit formarea unei comisiii care să verifice situaţia chioşcurilor şi automatelor de cafea. În opinia sa, aceste automate, nu au ce căuta pe holurile şcolilor.

Nu cred că este corect să existe acele aparate pe holuri, dacă domnii directori sau direcţiunile respective au nevoie de ceva să şi le pună în cancelarii, în cabinetele domniilor lor, nu în văzul copiilor unde uneori nu mai intră la ore că trebuie să stea la rând la tonomat.
A declarat prefectul Nicolae Drăghiea

Politica