joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Craiova din dosul palmei», cea de-a doua expoziţie personală a fotografului Horaţiu Buzatu

Vernisajul celei de-a doua expoziţii a fotografului craiovean Horaţiu Buzatu a avut loc joi, 15 mai, la Galeria Arta 2. Prieteni apropiaţi, familia, dar şi oameni pasionaţi de fotografie i-au fost alături artistului craiovean.
Circa 36 fotografii au fost expuse, spre deliciul “împătimiţilor’’ de artă. În cadrul expoziţiei intitulată “Craiova din dosul palmei’’, Horaţiu Buzatu a dorit să imortalizeze atât faţa cunoscută a Cetăţii Banilor, cât şi părţile mai puţin ştiute de locuitori. 
Cu această ocazie, Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Craiova a inaugurat cea de-a doua sală de expoziţie a artiştilor plastici.

Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Craiova inaugurează a doua sală de expoziţie, Galeria Arta 2, a artiştilor plastici. Primul care a avut norocul să inaugureze această sală, cu un set de fotografii recente, care povestesc despre Craiova este Horaţiu Buzatu. Ţin să îl felicit pentru ceea ce a reuşit.
A declarat Marcel Voinea, pictor

«Fotografiile sunt de nota zece»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din 2010, clubul nostru s-a axat pe promovarea membrilor săi, prin expoziţii personale. Am avut peste zece expoziţii ale membrilor clubului. Sunt nişte fotografii adevărate cele ale lui Horaţiu Buzatu, pline de viaţă. Este o fotografie vie care pe mine m-a izbit de la prima vedere. Fotografiile sunt de nota zece.
A precizat Dorian Delureanu, preşedinte Fotoclub ,,Mircea Faria’’

Florea Firan: «Peste ani de zile aceste fotografii vor fi foarte importante»

După 1989, arta fotografică a făcut paşi uriaşi şi este mai aproape de public. Artistul surprinde nişte ipostaze care şochează. Locul care trebuie să existe în arta fotografică îl regăsim şi în expoziţia lui Horaţiu Buzatu. Cele mai multe imagini pe care le vedem noi aici reprezintă Craiova aşa cum n-ar trebui să fie. Nu e rău că se atrage atenţia şi poate aceste lucruri urâte se pot îndrepta. O fotografie poate să ne impresioneze mult mai mult decât o carte pe care am citit-o despre câinii maidanezi sau despre locurile insalubre. Peste ani de zile aceste fotografii vor fi foarte importante.
A explicat Florea Firan, profesor universitar

A doua expoziţie personală, un adevărat succes

Prima sa expoziţie de fotografie a avut loc la finele lui 2008. Artistul craiovean, Horaţiu Buzatu a prezentat, pe atunci, pasionaţilor de artă, unele dintre cele mai interesante locuri din lume, pe care el însuşi a avut ocazia să le imortalizeze.
Apoi, a mai urmat o expoziţie pe care a organizat-o împreună cu un prieten, la Râmnicu-Vâlcea. Acum, a venit rândul celei de-a doua expoziţii personale. Într-o manieră cât mai boemă, fotograful craiovean a surprins atât aspectele cunoscute, cât şi cele mai puţin ştiute ale Cetăţii Banilor.

Vă mulţumesc celor care aţi venit în număr foarte mare. Aş vrea să nu le priviţi ca pe nişte fotografii artistice, chiar dacă oameni mai pricepuţi decât mine îmi spun că sunt de o valoare incontestabilă. Expoziţia reprezintă o atitudine, un punct de vedere despre ceea ce se întâmplă în oraşul nostru. Toate aceste imagini chiar există, nimic nu este trucat sau căutat în mod special. Dacă oraşul nostru va continua în acelaşi fel ca şi până acum, probabil că degradarea va fi şi mai accentuată.
A declarat Horaţiu Buzatu, fotograf

Politica