miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MATERIAL PUBLICITAR / Marian Jean Marinescu, candidatul oltenilor!

Ca români, avem 14 motive de mândrie că suntem reprezentaţi de Marian Jean Marinescu în Parlamentul European. Ca olteni, avem 14 motive să votăm un oltean de-al nostru să-şi continue munca în Parlamentul European. Ca alegători, avem 14 motive întemeiate să votăm un europarlamentar care şi-a făcut bine treaba în Parlamentul European.

Iată care sunt cele 14 motive pentru votul oltenilor din 25 mai 2014:

1. A luptat pentru banii României, salvând peste 100.000 locuri de muncă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marian Jean Marinescu a contribuit la extinderea pentru România a perioadei de folosire a banilor alocaţi de către Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă noi proiecte, noi locuri de muncă şi noi oportunităţi pentru ţara noastră.
Prin contribuţia europarlamentarului PDL, s-au salvat miliarde de euro, fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an.

2. A asigurat fonduri pentru primul GPS european

Marian Jean Marinescu a stabilit cadrul legislativ pentru dezvoltarea sistemului Galileo, primul GPS european, precum şi a sistemului  complemetar EGNOS: servicii pentru cetăţeni şi avantaje economice pentru Uniunea Europeană în ansamblu.
Beneficiile acestor sisteme sunt estimate la o valoare de circa 70 de miliarde de euro. Aplicaţiile sistemului vor crea sute de mii de locuri de muncă în numeroase domenii, impulsionând creşterea economică în România şi Europa.

3. A luptat pentru o Europă fără graniţe aeriene

Marian Jean Marinescu a fost de două ori raportor pentru ”Cerul Unic European”, iniţiativă care scurtează timpul de zbor, micşorează costurile transportatorilor şi preţul biletelor de avion.

4. A contribuit la noile drepturi pentru pasageri

Marian Jean Marinescu a contribuit la consolidarea drepturilor fundamentale ale călătorilor pe toate modurile de transport.

În prezent, milioane de europeni se pot deplasa la nivelul întregii Europe ştiind că sunt protejaţi de drepturi globale ale pasagerilor, indiferent de locul şi de modul în care călătoresc. Pasagerii se bucură acum de asistenţă, compensaţii sau chiar rambursarea preţului biletelor în cazul unor evenimente neplăcutem precum întârzierile, pierderea sau deteriorarea bagajelor.

5. A adus România mai aproape de Europa

Marian Jean Marinescu a introdus pe harta reţelelor de transport europene trasee noi de autostradă şi de cale ferată care conectează regiunile României cu Europa.
Este vorba despre Iaşi şi Suceava, legate de Târgu Mureş şi de Sebeş, Bucureşti-Craiova-Calafat-Vidin şi mai departe, către Timişoara. Fără intervenţia europarlamentarului PDL, aceste trasee de transport nu ar fi fost incluse în propunerea Comisiei Europene.

6. S-a preocupat de dezvoltarea regiunii Dunării

Marian Jean Marinescu a iniţiat şi a coordonat grupul de lucru al PPE pentru ”Strategia Dunării”, destinată dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, cu impact direct asupra României.
Din rolul de coordonator, Marian Jean Marinescu a susţinut transformarea Dunării într-o cale de transport eficientă şi sigură, într-un mediu curat şi protejat de inundaţii.

7. A susţinut intrarea României în Schengen

Parlamentul European a aprobat aderarea României la spaţiul Schengen. Marian Jean Marinescu a lucrat atât la această hotărâre, cât şi la cererile repetate ale Parlamentului European către Consiliul European de a aproba intrarea României în Scengen.

8. A luptat pentru ca basarabenii să nu mai aibă nevoie de viză

Marian Jean Marinescu a fost raportor PPE pentru regulamentul care a permis circulaţia fără viză în UE a cetăţenilor din Republica Moldova. Acum, cetăţenii moldoveni pot călători liber în Europa. Regimul liberalizat de vize.

9. A negociat subvenţii vitale pentru agricultură

Marian Jean Marinescu a condus grupul de lucru în Partidul Popular European în care s-au decis bugetul UE, politicile de coeziune şi politica agricolă comună 2014-2020.
România are mai multe de căştigat decât în anii anteriori: programe europene, dezvoltare regională, creşterea subvenţiei pentru agricultori.

10. A contribuit la îmbunătăţirea transportului feroviar de marfă

Marian Jean Marinescu a fost raportorul Parlamentului European pentru regulamentul privind înfiinţarea de noi coridoare de transport feroviar de marfă în Uniunea Europeană. Datorită acestui regulament, fluxul de trafic de mărfuri a fost facilitat prin eliminarea punctelor slabe, a blocajelor şi prin creşterea fiabilităţii.

11. A contribuit la consolidarea graniţelor externe ale Europei

Marian Jean Marinescu a negociat un sprijin financiar în valoare de 2,76 miliarde de euro pentru măsuri de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene. Din această sumă, România va primi un sprijin financiar de cel puţin 61 de milioane de euro.

12. A apărat dreptul românilor la liberă circulaţie

Marian Jean Marinescu a apărat dreptul românilor de a circula liber în Uniunea Europeană şi înainte, şi după eliminarea restricţiilor pe piaţa europeană a muncii, la sfârşitul anului 2013. În 2014, a iniţiat o dezbatere şi a fost co-autorul unei rezoluţii a Parlamentului European pe acest subiect, cerând ca discuţiile absurde din Marea Britanie şi alte ţări cu privire la libera circulaţie să înceteze.

13. A fost mereu aproape de românii de peste Prut

Marian Jean Marinescu s-a preocupat întotdeauna de situaţia românilor din Republica Moldova, atât cu ocazia alegerilor din 2009, cât şi ca raportor pentru regimul de vize în UE.
Eurodeputatul PDL  a susţinut toate acţiunile pro-Europa ale Republicii Moldova: a fost de raportor, de două ori, pentru propunerile de facilitare şi apoi de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetăţenii moldoveni.

14. A promovat cu mândrie România

Marian Jean Marinescu a adus arta încondeierii ouălor şi colindul românesc la Strasbourg, o replică a avionului lui Coandă şi Masa Tăcerii la Parlamentul European, a dansat hora Micii Uniri la Bruxelles alături de românii de peste Dunăre şi Prut.
Fie că a fost vorba de Paşte, de 1 Decembrie, de Crăciun sau de ziua Micii Uniri, Marian Jean Marinescu a ştiut să promoveze tradiţiile şi obiceiurile româneşti în inima Europei, iar iniţiativele sale nu au rămas fără ecou.

După opt ani de muncă şi realizări în Parlamentul European, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Marian Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE, este singurul europarlamentar român care a câştigat acest premiu în 2014.
Premiile “MEP Awards” sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor.
Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe o poziţie eligibilă pe listele partidelor care participă la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
Şi cum sângele apă nu se face, oltenii votează unul de-al lor în Parlamentul European. Din 14 motive întemeiate!

Politica