sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MARŢI 13 – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Dacă de marţi, 13, e Ziua informării preventive. Evenimentul se derulează la nivel European în fiecare zi de marţi, 13, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră. Activităţile din această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
Astfel, astăzi, marţi, 13 mai, sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie locale şi cel al municipiului Bucureşti îşi deschid porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu activităţile şi tehnica echipajelor ISU.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt s-a pregătit pentru această zi.

Ieri cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt au organizat două puncte de informare preventivă în municipiile Slatina şi Caracal în cadrul cărora distribuie materiale de informare al căror logo este „Preveniţi ghinionul! – marţi 13 mai 2014”. Marţi, 13 mai, începând cu ora 10.00, sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt îşi va deschide porţile pentru oltenii care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, să vadă tehnica de intervenţie cu care echipajele participă la misiunile de salvare şi exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu. De asemenea, la nivelul judeţului vor fi organizate acţiuni locale de informare preventivă de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la primăriile localităţilor din judeţ.
ISU Olt

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 31%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 21%, fumatul şi focul deschis -14% şi mijloacele de încălzire – 13%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica