joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Regalităţii, în Oltenia

Asociaţia ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI organizează o serie de manifestări pentru marcarea Zilei Regalităţii.
Astăzi, filiala vâlceană a asociaţiei organizează la Liceul „Regele Ferdinand” din Municipiul Râmnicu Vâlcea simpozionul cu tema „Semnificaţia zilei de 10 Mai şi rolul Regilor în istoria românilor”. La eveniment vor fi alături de membrii filialei, cadrele didactice şi elevii prestigiosului lăcaş de învăţământ ce-şi serbează şi propria aniversare cu această ocazie.
Mâine vor fi organizate manifestări în Olt şi Mehedinţi.

Astfel, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Olt deschide la ziua de 8 mai ora 18.00  proiectul “ Suveranele României –model de abnegaţie pentru poporul român” printr-un colocviu realizat în parteneriat cu Biblioteca judeţeană “Ion Minulescu” Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Asociaţia culturală “Pro Memoria” , Muzeul Judeţean de Istorie Olt.
La Mehedinţi va avea loc inaugurarea Pontonului Carol I, reamenajat şi un marş sărbătoresc sunt organizate în oraşul unde în anul 1866 Principele, apoi Regele Carol I a păşit pentru prima dată pe teritoriul statului român, Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei Filiala Mehedinţi şi toţi cei care vor dori să li se alăture vor porni în coloană, cu însemne regale, fără să scandeze, din centrul oraşului către port, unde vor participa la festivitatea de inaugurare a Pontonului Carol I, reamenajat. Se va intona imnul regal „Trăiască Regele”, se vor susţine mai multe alocuţiuni şi va avea loc un spectacol oferit de corul şi orchestra Liceului de Artă „Ioan Ştefan Paulian”.
Românii sărbătoresc pe data de 10 mai Ziua Regalităţii. Această zi are o triplă semnificaţie pentru ţara noastră. Pe 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al României, iar 11 ani mai târziu, România îşi câştiga independenţa, pentru ca pe 10 mai 1881 ţara noastră să devină Regat.
Ziua de 10 mai a fost sărbătoare naţională până în 1947, când a fost înlăturată monarhia, iar regimul comunist a venit la putere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica