joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Talianu: «Sigur repornim Celrom-ul în august!»

Combinatul de celuloză şi hârtie ,,Celrom” din Severin va fi repornit în luna august a acestui an, după cum ne-a declarat  liderul sindical Gheorghe Talianu. În goana după un loc de muncă ,  societatea a fost bombardată  de  către severineni şi nu numai,  cu mii de cereri de angajare!   

Celrom Severin, fabrica patronată de omul de afaceri Costi Izvoranu va fi repornită  cu aproape toate utilajele modernizate şi retehnologizate în luna august a acestui an. Iniţial se anunţase că acest eveniment extrem de important pentru industria judeţului  Mehedinţi  şi nu numai, va avea loc în luna mai însă din motive tehnice a trebuit să se amâne.  
Liderul de sindicat de la Celrom, Gheorghe Talianu ne-a declarat că cel mai important lucru este punerea la punct a maşinii de hârtie sau a “inimii combinatului” cum i se mai spune.

În august vrem să învârtim  maşina de hârtie care este inima combinatului. Până atunci facem revizia la fiecare componentă şi părticică a instalaţiei ca să verificăm starea de funcţionare. Pe unele locuri sunt piese noi dar şi modificări. Se lucrează masiv şi la cazanul de aburi. Avem garanţia de la patron că în luna august, deci până-n toamnă, începe fluxul adică repornim combinatul.
Ne-a declarat liderul de sindicat Gheorghe Talianu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta ne-a spus că în prezent la Celrom sunt 220 de salariaţi .

În opinia mea, angajările se vor extinde spre sfârşitul lui iunie cu nu mai mult de 100 de salariaţi, iar în august se va ajunge la 400 spre 500 de angajaţi.
Ne-a mai spus Gheorghe Talianu

«Am întâmpinat multe greutăţi»

Liderul sindical Talianu a explicat că s-a ajuns la amânarea repornirii Celromului din cauza unor probleme tehnice.

Am întâmpinat multe greutăţi pe parcurs, pentru că după cumpărarea combinatului, la Celrom, am găsit un jaf.  Firma de pază era plătită de lichidator în perioada insolvenţei  cu 700 de milioane de lei pe lună, dar s-a furat ca-n codru. A fost un dezastru. N-am mai găsit un gram de cupru. Unde n-au putut fura cupru au spart instalaţiile. Au spart instalaţii electronice şi pentru un kilogram de cupru. Am reclamat lichidatorul la Parchet, dar i s-a dat NUP. S-a muşamalizat totul. Asta este acum privim înainte cu optimism!
Ne-a mai spus liderul sindical Talianu

Până la acesta s-au înregistrat în scriptele de la Celrom un număr de peste 3000 de cereri de angajare. Asta în condiţiile în care pe lângă cei 200 de salariaţi existenţi ar mai fi nevoie de încă 400 de salariaţi.

Avem peste 3000 de cereri de angajere, de CV-uri. Se triază din ele şi cel mai probabil prioritate vor avea foştii salariaţi. Dar nu este o regulă. Acum se vede importanţa locului de muncă! Salariile nu ştiu cum vor fi, probabil în funcţie de ce ştie omul să facă! Mult, puţin,  ce mai contează, important e că ai acolo lunar nişte bani pentru hrană, întreţinerea la apartament, copii la şcoală şi restul de cheltuieli într-o familie. Sincer să fiu, cred că se vor face în jur de 400 de angajări.
Ne-a declarat liderul sindical Gheorghe Talianu

Două mari secţii sunt gata!

Singura secţie din Celrom care  mai necesită lucrări de modernizare şi retehnologizare este “Maşina de Hârtie” considerată inima Celromului. Celelalte secţii, Semiceluloză şi Carton Ondulat sunt apte de repornire.

Sunt gata secţiile Semiceluloză şi Carton Ondulat, am terminat acolo toată retehnologizarea. Mai avem de făcut mici îmbunătăţiri la secţia Maşina de Hârtie , inima combinatului, cum îi spunem noi. Mai se schimbă o sită, ceva pe partea electrică se mai modernizează în aşa fel încât să fie automatizată. Eu şi domnul patron, Costi Izvoranu considerăm că în luna  august a acestui an vom reporni combinatul şi vom da drumul la producţie. Am aprovizionat şi aprovizionăm cu lemne, materia primă. Zilnic ne intră câte cinci maşini cu lemne pe poarta combinatului. Când pornim o să avem stoc de lemne pe două luni. Şi mergem în paralel cu producţia şi aprovizionarea. Contracte avem şi la intern, şi la extrem.
Ne-a mai declarat liderul de sindicat de la Celrom, Gheorghe Talianu

Politica