marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foştii angajaţi ai combinatului chimic din Vâlcea ameninţă cu greva foamei

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii. Aceştia au de primit între 20.000 şi 50.000 lei, în funcţie de vechimea în muncă.
Oamenii au mers iniţial la prefectul Dumitru Cornoiu pentru a-i cere socoteală. Prefectul le-a transmis că nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii şi că nu îi poate primi pe toţi la discuţii.
Protestatarii s-au revoltat şi au început să scandeze în faţa Prefecturii.

Nu vrea să ne primească pe toţi, ne-a spus să mergem la audienţe. Vrem doar să ne primim salariile compensatorii, a trecut aproape un an de când am fost concediaţi. Ne-am săturat să fim minţiţi, în fiecare lună ne mai spun o minciună. O să intrăm în greva foamei, asta e singura soluţie pentru a ne primi banii.
A spus un fost angajat al combinatului Oltchim

Au schimbat directorul, ne-au concediat pe noi, iar combinatul merge tot în pierdere. Ce au făcut într-un an? Nimic. Noi ce să mai facem acum, să dăm statul în judecată? Ne descurcăm foarte greu, în curând n-o să mai primim indemnizaţie de şomaj, avem copii la facultate, rate la bănci.
A continuat un alt disponibilizat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii s-au dus apoi în faţa Consiliului Judeţean Vâlcea, unde au avut o discuţie cu vicepreşedintele Dumitru Persu.

Vom trasmite mesajul acestor oameni, prim-ministrului Victor Ponta, eu n-am ştiut că aceşti oameni nu şi-au primit salariile compensatorii.
Le-a transmis Persu

Disponibilizaţii de la Oltchim sunt hotărâţi să protesteze şi săptămâna viitoare, iar unii dintre ei ameninţă cu greva foamei.

Politica