joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dunărea, murdărită de oameni

Tone de resturi menajere au ajuns pe Dunăre, la Orşova. PET-uri, resturi menajere, trunchiuri de copaci şi electrocasnice uzate au fost luate de pe versanţi de apele umflate ale râului Cerna şi au ajuns în Dunăre. S-a format o perdea de câţiva metri.
Potrivit locuitorilor din zonă, vina este a localnicilor din Topleţ(Caraş-Severin) care aruncă gunoaiele pe marginea râului Cerna.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu Mehedinţi şi ai Apelor Române au mers la faţa locului încă de marţi pentru ecologizarea zonei. Gunoaiele sunt strânse în saci şi duse cu barca la mal.
Şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi, Cătălin Tutilescu, a declarat că înainte de sancţionarea persoanelor vinovate pentru poluarea Dunării este prioritară ecologizarea zonei.

În fiecare an ne confruntăm cu această situaţie în zona Orşova după ploi abundente. De pe versanţi şi din judeţul Caraş vin foarte multe gunoaie care rămân pe zona Orşova. Vor fi sancţionaţi cei de la Primărie. Am efectuat un control împreună cu toţi comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi pentru a rezolva această problemă pe faleza Orşovei, dar după aceea vom lua măsurile care se impun.
Şeful Gărzii de Mediu MehedinţI, Cătălin Tutilescu

Autorităţile orşovene spun că problema nu poate fi rezolvată decât prin construirea unui baraj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am făcut o investiţie, suntem în etapa a treia, cu fonduri de la Uniunea Europeană, să amenajăm Golful Cerna. Sunt 70 de miliarde alocate de Uniunea Europeană şi 40 de miliarde sperăm să primim de la Consiliul Judeţean şi Primăria Orşova ca să facem ce trebuie. Această poluare este de ani de zile şi ştie toată lumea. Am rugăminea la dumneavoastră, în calitate de comandant al celei mai importante instituţii care ne apără de gunoaiele acestea, să facem raport şi să vină prim-ministrul Ponta. După părerea mea, nu trebuia să se ducă la inundaţii. Până nu se va face barajul de oprire a acestor resturi în râul Cerna, (…) cu fonduri de la Ministerul Mediului.
I-a spus viceprimarul Orşovei, Constantin Negulescu,  comisarului şef al Gărzii de Mediu

Politica