marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USL Dolj, mort şi îngropat

Miercuri, la şedinţa Consiliului Judeţean, liberalii s-au mutat pe partea opoziţiei. Discuţiile s-au aprins când s-a pus în discuţie vacantarea posturilor de consilieri judeţeni, a unor foşti liberali, actuali susţinători ai PSD.

Am primit două scrisori de la colegii noştri liberali cu privire la domnii consilieri Marin Marian Viorel şi Durle Dumitru Cosmin, în care ni se cere să dispunem măsurile legale, urmând să adoptăm într-o primă şedinţă o hotărâre prin care să luăm act de situaţia survenită şi să declarăm vacant locul de consilieri în cauză, respectiv faptul că şi-au pierdut calitatea de membru al PNL, conform statutului partidului.
Ion Prioteasa, preşedinte C.J. Dolj

Cei doi au depus la Consiliu copii ale contestaţiilor şi dovada depunerii lor la forul competent al Partidului Naţional Liberal.
Gheorghe Barbărasă, secretar judeţul Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liberalul Marian Irinei, consilier judeţean, a declarat:
Foştii noştri colegi au aderat la o altă formaţiune politică, motiv pentru care s-a luat act de pierderea calităţii de membru.

Irinei a mai spus că cele două contestaţii nu-şi au rostul, pentru că ei nu au fost sancţionaţi, ci doar s-a constatat pierderea calităţii de membri ai PNL de către aceştia.  Contrele între liberal şi secretarul judeţului au continuat minute bune, cei doi certându-se pe marginea statutului partidului.
S-a susţinut că Marin şi Durle nu şi-au dat demisia din PNL şi nici nu s-au înscris în alt partid. Facebook-ul este plin însă de fotografii cu mulţi aşa-zişi penelişti care fac campanie pentru PSD.

Consilierul judeţean (PSD), Cosmin Vasile, a declarat:
Că şi-au pierdut calitatea de membru, că nu şi-au pierdut calitatea de membru, dar că ar fi la alt partid, ce să facem, trebuie un document scris, trebuie să supunem la vot şi să mergem mai departe cu ordinea de zi.

Marian Irinei s-a revoltat: “Ce să votăm? Este o ilegalitate, nu mă puneţi nici măcar să mă abţin, nici să votez împotrivă”.
Marcel Marcea, a vorbit în numele democrat-liberalilor din Consiliu: “Noi nu o să votăm, pentru că nu ştim ce este legal.”
În cele din urmă, PSD având majoritate, cei doi consilieri nu au fost daţi încă afară din C.J. Majoritatea a decis neintroducerea pe ordinea de zi a solicitării liberalilor.

Alegerea noului vicepreşedinte al CJ Dolj, umbrită de procedură

Spiritele s-au încins şi mai rău când s-a constatat că pesediştii aveau pregătit tot ce trebuia pentru schimbarea vicepreşedintelui liberal al CJ Dolj, respectiv Laurenţiu Ivanovici, care nici măcar nu era prezent la şedinţă.
Liberalii şi pedeliştii din Consiliu au fost puşi în faţa faptului împlinit, aflând abia atunci de schimbare.

Pentru ordinea de zi, în numele grupului de consilieri PSD aş dori să vă solicit introducerea unui prim punct. Este vorba de o solicitare a celor 15 consilieri PSD privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a domnului Ivanovici. Vă solicităm aplicarea măsurii pentru că nu mai are susţinerea majorităţii Consiliului Judeţean. Avem în acest sens depuse semnăturile pentru că trebuie minim o treime.
Cosmin Vasile

Lovitură de Palat şi lipsă de respect

Consilierul judeţean (PDL) Alexandru Brezniceanu a afirmat că solicitarea PSD, venită pe nepusă masă, este o lipsă de respect şi poate fi considerată o “lovitură de Palat”.

Cum de v-a venit ideea tocmai acum, chiar acum s-a produs fenomenul? Stimaţi colegi, cu tot respectul vă întreb. Mi se pare puţin exagerat ca timp, sau aşa repede luat, într-un soi de lovitură. Suntem noi în Palatul Administrativ, mă duce gândul imediat la lovitură de Palat. Dumneavoastră trebuie să fi considerat mai de mult că domnul cu pricina, domnul vice, nu mai are sprijinul dumneavoastră politic. Sprijinul politic nu se întâmplă într-un minut. Se întâmplă într-un anumit timp. Cum explicaţi că tocmai acum v-a venit această idee şi nu înainte de a se face ordinea de zi, astfel încât să fim înştiinţaţi de această ordine de zi? Şi dumneavoastră dacă aţi fi în locul nostru, aţi fi deranjaţi, aşa cred eu, că noi luăm o hotărâre şi v-o spunem direct în şedinţă şi nu vă pregătim şi nu vă respectăm. Simt un pic, sper să nu exagerez, că nu ne acordaţi respectul colegial la care eu, cu sinceritate, m-aş fi aşteptat din partea dumneavoastră. De aceea o consider o încercare şi probabil şi o reuşită, pentru că ştim că sunteţi majoritari şi nu aveţi nevoie de votul nostru în acest sens, mi-aş permite să îi zic lovitură de Palat.
Alexandru Brezniceanu

Vă asigur că nu este o lipsă de respect la adresa nimănui, este o decizie politică.
A replicat pesedistul Cosmin Vasile

Liberalul Marian Badea a continuat:
Propovăduitorul USL-ului, domnul prim-ministru Victor Ponta a înţeles dânsul prin enoriaşul dânsului de aici, domnul deputat Claudiu Manda să achiziţioneze vreo trei nevertebrate şi un deputat şi mai nou, să schimbe şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Noi ca şi partid am luat act de ruperea USL-ului. Domnule preşedinte, noi am fost aleşi împreună şi aveţi în continuare susţinerea noastră în tot ceea ce înseamnă proiecte, hotărâri care sunt în folosul cetăţeanului judeţului Dolj, vom vota cu dragă inimă. Însă, vă rog să ne daţi şi nouă rezerva ca atunci când pe ordinea de zi există puncte care considerăm noi că servesc o anumită clientelă, să ne rezervăm dreptul să fim în totală opoziţie.

Irinei a revenit şi el, cu întrebări pentru Prioteasa.

Aş vrea să vă întreb, domnule preşedinte, dacă decizia aceasta de schimbare a vicepreşedintelui judeţean, dumneavoastră, domnule preşedinte, personal, o vedeţi oportună în condiţiile în care persoana în cauză lipseşte? Aş vrea să ştiu dacă decizia de schimbare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean este a conducerii judeţene a PSD sau a conducerii Consiliului Judeţean. Care este totuşi motivul?
Marian Irinei

Ion Prioteasa a răspuns:
De-a lungul timpului, în aceşti ani, am lucrat foarte bine cu colegii liberali. Sigur că mi-aş fi dorit ca aici să fie numai probleme de administraţie, dar cum toţi suntem aleşi pe liste de partid nu putem să scoatem partidele în afara acestei încăperi.

Marcea le-a transmis liberalilor, acum colegi ai săi în opoziţie, că îşi merită puţin soarta, pentru că au lăsat PSD funcţia de primar al Craiovei.

Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită. Ce vi se întâmplă, astăzi, vi se întâmplă pentru că aţi dat PSD-ului primarul Craiovei. Ion Prioteasa ieşea preşedinte, dar să ţineţi minte că nu ieşea primarul PSD-ului fără voturile PNL-ului. Acum, vă mai meritaţi puţin şi soarta asta crudă.
A spus Marcel Marcea

A urmat votul pentru introducerea pe ordinea de zi a punctului referitor la schimbarea vicelui C.J. Dolj. Opoziţia nu a votat.
Buletinele de vot pentru eliberarea din funcţie a lui Ivanovici erau deja pregătite.
“Ce-i mai place PSD-ului să aibă voturile pregătite”, a spus Marcea şi a cerut o pauză de zece minute.
Reveniţi în sală, consilierii au trecut la vot. Opoziţia nu a votat contestând legalitatea procedurii.

E complicat, cu doi consilieri care votează, nu votează (n.r. Durle şi Marin), refuzăm să votăm.
Marcel Marcea

23 dintre cei 24 de consilieri care au votat, au fost pentru eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a liberalului Laurenţiu Ivanovici. Un vot a fost împotrivă.
Apoi s-au făcut propuneri pentru noul vice al C.J. Dolj. Grupul PSD a propus-o pe Alina Tănăsescu. A fost singura propunere.

Marcel Marcea a intervenit din nou:
Încă o dată suntem obligaţi să nu votăm. Dacă dumneavoastră stimaţi colegi de la PSD consideraţi că asta este democraţia, eu consider că nu este asta democraţia. Aţi avut probleme cu PNL-ul, aşteptam să le clarificaţi într-un mod normal, nu cu strigătele astea. Nu avem nimic cu nimeni. Nu contează că era doamna Tănăsescu, domnul Bercea sau altcineva, dar încă o dată, nu este corect ceea ce se întâmplă.

Când s-a ajuns la vot, grupul PDL a părăsit sala. Peneliştii au rămas.
Noi am rămas aici din respect, pentru că nu confundăm politicul cu altceva.”-Marian Irinei
Din 23 de voturi exprimate, toate au fost pentru. Alina Tănăsescu a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Mulţumesc consilierilor pentru votul acordat. Fac parte din această echipă încă din anul 2004, sunt consilier judeţean de trei mandate, cunosc proiectele şi investiţiile Consiliului Judeţean. Sunt convinsă că de la data de la care domnul secretar îmi va da voie să îmi exercit mandatul conform legii, vom avea o bună colaborare şi că împreună vom pune umărul în continuare la dezvoltarea proiectelor pe care Consiliul Judeţean Dolj le are.
A spus noul vicepreşedinte al C.J. Dolj, Alina Tănăsescu

 

Politica