vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu-i mai lăsa să fure! Votează!

Oamenii de rând, cei care, conştiincios, merg la urne de fiecare dată când trebuie să o facă, au aşteptări mari de la cei pe care îi votează. Din păcate însă, puţini dintre ei îi cunosc pe cei care pun ştampila. Am încercat un exerciţiu liber, întrebând câţiva craioveni dacă ştiu cel puţin trei nume de pe lista pe care o vor vota. Iar rezultatul a fost, din păcate, cel scontat: se votează partide sau lideri, nicidecum oamenii de pe liste.
Unii spun că votează cu partidul X sau Y doar pentru că îi cunosc pe preşedinţi sau, pur şi simplu, pentru că “asta votez de când mă ştiu”. Contează mai puţin că pe lista electorală a unui partid se află oameni de care nu au auzit în viaţa lor.

Mă duc la vot, pentru că este dreptul meu. De votat, o să votez cu PSD, pentru că sunt la putere.  Cred că este cel mai serios partid şi va câştiga şi la prezidenţiale. Cred că Victor Ponta este pe lista lor, nu?
Ion V., de 48 de ani, craiovean care locuieşte în cartierul 1 Mai

Mie îmi place de Băsescu, pentru că îi bagă pe hoţi la puşcărie. Alt partid nu mă interesează.
Spune Ana M., de 33 de ani, şomeră de ceva timp

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atunci când vine vorba despre oamenii de pe liste, votanţii ridică din umeri.

Nu cunosc niciun candidat de la PSD, dar voi vota PSD-ul, pentru că aşa votăm eu şi familia mea.
Mărturiseşte Iliuţă G. de 56 de ani, tot din Craiova

Am văzut că la PDL este Marinescu. De el am mai auzit. La ceilalţi nu ştiu cine e.
A afirmat un alt craiovean

De altfel, momentan, este singurul candidat pe care îl putem vedea pe afişele electorale.
Deşi, într-adevăr, se vor vota liste de partid, pe fiecare regiune există un candidat care va reprezenta cetăţenii în Parlamentul European.
De la PDL, candidat pe Oltenia, rămâne Marian Jean Marinescu, cel care ne-a reprezentat în Parlamentul European şi până acum. Aşa cum am mai spus, este singurul candidat care apare pe afişele electorale. Cel puţin pe cele din Dolj.
PSD are afişe doar cu partidul, la fel şi Partidul Alianţa Socialistă. Forţa Civică, are pe afişe figura liderului formaţiunii, Mihai Răzvan Ungureanu. Şi cam atât. Alte partide nu au nimic pe panourile de afişaj electoral.
De la PNL abia au început să fie amplasate bannere cu preşedintele Crin Antonescu şi primarul Sibiului Klaus Johannis.
În Craiova, nimic. Niciun flyer, niciun afiş, nici măcar pe sediul de partid. Ca şi cum nu ar participa la alegerile europarlamentare.
De altfel, peneliştii au avut războaie interne. Şi-au schimbat conducerea de la Craiova şi au declarat că au început, în sfârşit, campania electorală.
S-a întâmplat duminică. Cristina Calangiu, viceprimar al Craiovei, a fost înlocuită la şefia PNL Craiova cu Ionuţ Stroe, deputat. Întregul birou de conducere a fost schimbat.

A fost pur şi simplu o reglare de conturi. Eu am discuţii mari cu conducerea partidului de aici de la noi, cu Mihai Voicu, cu care sunt certată de vreo 8 ani.(..) Eu nu am plecat din PNL, sunt încă viceprimar, sunt membru în Biroul Politic Judeţean. Un singur lucru i-am spus: este o tactică dezastruoasă să împuşti calul din căruţa în care stai. Dânsul e bucureştean, nu are nicio treabă cu politica la Craiova, ţine postul ăsta ocupat în interesul dânsului şi s-a gândit să-l omoare pe ăla care-i face scor de foarte mulţi ani.
A spus Cristina Calangiu, potrivit pesurse.ro

Pe de altă parte, Cristina Calangiu a încercat de mai multe ori să îl convingă pe Crin Antonescu să îl schimbe pe Voicu de la şefia PNL Dolj. Iată că efectul a fost exact invers.
Luni, Ionuţ Stroe a ieşit în conferinţă de presă şi a declarat că PNL Craiova e pregătit pentru campania electorală:

Noi recunoaştem un lucru, în ultimul timp nu am fost foarte vizibili pe scena politică craioveană. Obiectivul pentru noi va fi acelaşi-locul 1. Acum realizez foarte bine că timpul este extrem de scurt, dar ne dorim cât putem de mult.

Cel puţin 23 de procente la Craiova, îşi doresc liberalii, aceasta fiind şi ţinta anterioarei conduceri. Cum nici ieri, PNL nu era vizibil, cam greu să convingă lumea să voteze, pentru că da, timpul este foarte scurt.
Între timp, la Olt, fostul prefect, Cătălin Rotea, este din nou pe drumurile judeţului pentru campania de europarlamentare, deşi este abia pe locul 15 pe lista candidaţilor partidului.

PSD, fault la tricolor

PSD şi-a lansat candidaţii duminică la Bucureşti cu mult fast. La Craiova pesediştii au început campania “în stradă”. Au împărţit pungi şi flyere informative.
Un mic amănunt, care probabil a trecut neobservat de toţi cei pe care “militanţii” i-au întâlnit în cale, l-am observat noi: mesajul tricolor “mândru că sunt român” a fost, probabil dintr-o eroare de producţie, scris greşit. Ce arată asta? Că totul este o afacere. Inclusiv voturile fiecăruia dintre noi.

DD cu DD-mobilul

Dan Diaconescu şi-a tras maşină de campanie. Se plimbă prin Oltenia cu “ddmobilul” cu care s-a lansat în campania electorală la Arad, acesta deschizând lista PPDD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Sâmbătă a fost la Severin, luni în Dolj.
În municipiul de la Dunăre, vizita a picat cum nu se putea mai bine, fix în timpul Zilelor Severinului. Printre oamenii veniţi să viziteze tarabele de mici, bere, grătare şi produse artizanale, Dan Diaconescu a  făcut o baie de mulţime împreună cu Simona Man, Liliana Mincă, dar şi preşedintele Organizaţiei PP-DD Mehedinţi, Ion Mihart.
Dan Diaconescu a dat mâna cu simpatizanţii veniţi la Zilele Severinului, a făcut fotografii şi chiar a mâncat vată pe băţ.
Dan Diaconescu a fost primul şef de partid aterizat în campanie electorală pe meleaguri doljene, liderul PPDD aflându-se luni într-un mini-turneu electoral pe ruta Filiaşi – Craiova – Coşoveni, scrie oltenaşul.ro.

M-a vizitat la Roma o persoană foarte importantă în statul român, care mi-a cerut să mă aliez cu formaţiunea lui şi mi-a promis că mă scapă de probleme. Am refuzat şi peste câteva zile eram deja condamnat la trei ani de închisoare. Apoi m-a vizitat un alt personaj important, care mi-a promis că, dacă mă aliez cu el, OTV va emite din nou, că într-o oră va fi pe toate reţelele de cablu din România. L-am refuzat şi pe el şi vedeţi acum că OTV se prinde peste tot în Europa numai în România nu. Probabil că în turul II va intra Victor Ponta şi cu mine.
A spus Diaconescu, potrivit sursei citate

Campania electorală se vede mai bine pe Facebook, acolo unde partidele candidate nu contenesc să se “faulteze” reciproc, ba cu declaraţii acide, ba cu fotografii trucate. Haz de necaz pentru românii care ar trebui să îşi voteze aleşii în Parlamentul European. Adică oamenii care ar trebui să aducă bani ţării.
Campania continuă şi cum mâine e 1 Mai Muncitoresc, mai toţi candidaţii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor la manifestările organizate în localităţile Olteniei.
Vom asista, cel mai probabil, din nou, la pomeni electorale. Dacă vreţi să le acceptaţi, acceptaţi-le, dar la vot, alegeţi pe cei care merită. Nu-i mai lăsaţi să fure! Vă reamintim că lista integrală a candidaţilor pentru europarlamentare poate fi consultată pe www.bec2014.ro.

Politica