vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul a făcut valuri şi la juniori II

Pregătiţi de Cătălin Becheru şi îndrumaţi de Dan Bădescu, Claudia Gîdea a cucerit aurul la 200 metri liber, 200 metri mixt, 400 metri liber, 400 metri mixt şi 800 metri liber, iar Sabin Bonea s-a impus la 100 metri liber, 200 metri liber, 200 metri mixt, 400 metri liber, 400 metri mixt şi 1500 metri liber.
Cei doi luaseră medalii şi la naţionalele de juniori I, de la Bacău, din urmă cu două săptămâni. La Baia Mare, argintul a fost adus de Claudia Gîdea (200 metri spate), Sabin Bonea (50 metri spate), Vlad Vasile (50 metri spate) şi Vlad Tudose (100 metri liber). Vlad Tudose a mai luat bronzul la 200 metri liber, 200 metri spate şi 400 metri liber, iar Vlad Vasile – la 100 metri spate. La întoarcerea de la Baia Mare, sportivii au poposit la malul Dunării, unde au susţinut prima lor conferinţă în calitate de componenţi ai CSM Drobeta.

Fac parte de două luni din echipa clubului severinean, iar cu aceşti copii lucrez de 8 ani. Suntem încântaţi de interesul şi sprijinul manifestat de clubul severinean, iar noi am confirmat prin cele 19 medalii, dintre care 11 de aur. Gîdea şi Bonea sunt cei mai buni juniori din ţară la vârsta lor, iar în decembrie vor participa la campionatul ţărilor central-europene, dar până atunci mai avem campionatele în aer liber, de la Bucureşti.
A declarat Becheru

Rezultatele au fost foarte bune, dar pe viitor sper să dobor un record naţional. Am luat şapte medalii la juniori II, dintre care şase de aur, iar la juniori I alte două medalii, la individual. Am fost poate mai motivaţi, odată cu acest transfer.
A spus Bonea

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ediţia din acest an a fost cea mai bună din cariera mea. Am luat şase medalii la juniori II şi cinci la juniori I, plus alte trei la ştafetă.
A precizat şi Gîdea

Cum lucrările de reabilitare a Bazinului Olimpic din Drobeta Turnu Severin încă nu au demarat, nici măcar licitaţia neavând loc, în pofida numeroaselor promisiuni, antrenorul bucureştean nu ştie când va reveni la malul Dunării.

Probabil, când va fi gata bazinul din Severin, ne vom pregăti şi aici. Deocamdată ne antrenăm la Bucureşti.
A conchis Becheru

La naţionalele de la Bacău am luat 10 medalii la seniori şi 12 la juniori I, iar la juniori II alte 19. Cred că la finalul anului, secţia de nataţie se va clasa, cel puţin, pe locul secund, iar CSM Drobeta va fi în primele trei Cluburi Sportive Municipale din ţară, după ce anul trecut am fost pe 5. Mai avem Naţionalele în aer liber şi cele în bazin scurt, de la Hunedoara, din toamnă.
A precizat Eusebio Urucu, directorul clubului severinean

Politica