marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful ISJ Dolj, înlocuit

Schimbări în conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean ( ISJ) Dolj. Majoritatea inspectorilor au fost “destituiţi” din funcţie, fiind înlocuiţi de…elevi. Întreaga “aventură” a avut loc ieri, evenimentul făcând parte din seria activităţilor extracurriculare desfăşurate în cadrul “Săptămânii Altfel”. Iniţiativa a aparţinut elevilor care fac parte din Consiliul Judeţean al elevilor Dolj, proiectul “Predăm ştafeta” aflându-se la prima ediţie.
Astfel, liceeni de la: Colegiul Naţional “Elena Cuza’’, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti’’, Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu’’, Liceul “Ştefan Anghel’’ Băileşti, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu’’ şi Colegiul Naţional Economic “Gheorghe Chiţu’’ şi-au asumat rolul de inspector, uitând pentru câteva ore că sunt doar elevi.

Mi-am început ziua cu verificarea mapei, apoi am avut câteva discuţii cu domnul inspector general pe baza unor fonduri care trebuie să fie refinanţate. Am învăţat că această funcţie este una frumoasă, care presupune foarte multe responsabilităţi.
A relatat Alexandru Muşuroi, înlocuitorul inspectorului şcolar general, Georgică Bercea

Nu a «scăpat» nici purtătorul de cuvânt, Mihăiţă Stoica

Policlinica Buna Vestire Craiova

De “destituire” din funcţie a avut parte şi purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Mihăiţă Stoica, care a fost înlocuit de elevul Laurenţiu Burci.

Este o muncă dificilă, dar plăcută. Am învăţat foarte multe lucruri noi şi sunt convins că acestea îmi vor fi de folos pe viitor.
Laurenţiu Burci

O zi plină de activităţi ca oricare dintre zilele săptămânii în care ne desfăşurăm activitatea la ISJ Dolj. Laurenţiu Burci este un băiat interesat de comunicare şi de aspectele privind colaborarea cu mass-media, de complexitatea departamentului pe care îl conduc eu. Am încercat să-i fac cunoscute departamentele şi funcţiile care există la nivelul ISJ Dolj.
Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj

Bercea: «Toţi colegii mei au fost înlocuiţi din funcţie, cu elevii noştri»

A fost un proiect pe care l-am primit cu foarte mare bucurie la nivelul ISJ Dolj. Toţi colegii mei au fost astăzi(n.r.-ieri) înlocuiţi din funcţie cu elevii noştri. Cred că este o experienţă interesantă, văzând cum predarea de ştafetă înseamnă şi schimbul responsabilităţilor, pentru că tinerii noştri elevi au văzut ce presupune, pe lângă ocuparea unei funcţii, şi responsabilitatea. Cred că a fost o experienţă interesantă şi sper ca astfel de proiecte să le continuăm şi pe viitor. Vrem să transmitem că se poate face şi o altfel de educaţie, bazată pe responsabilitate.
A declarat Georgică Bercea, inspector şcolar general al ISJ Dolj

Luminiţa Popescu a predat ştafeta unei noi colege

Ziua relativ liberă a fost de bun augur şi pentru inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dolj, Luminiţa Popescu, ale cărei atribuţii au fost preluate de noua “colegă’’.   

Pentru mine ziua de azi(n.r.-ieri) a fost mai uşoară, pentru că am avut lângă mine o colegă care a preluat din activităţile şi din atribuţiile mele. Ea s-a implicat în organizarea etapelor ce urmează a fi desfăşurate în mişcarea de personal şi a văzut că există şi multă responsabilitate, pe lângă funcţie.
Luminiţa Popescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj

Expoziţie de fotografii în holul central al ISJ Dolj

Totodată, în holul central al ISJ Dolj a avut loc o expoziţie, care a venit ca o idee pentru “Săptămâna Altfel”.

Ne-am dorit să promovăm tinerele talente din licee. Am strâns un număr de 30 de poze şi sunt expuse la intrare. Vom acorda diplomele celor care au fost premiaţi.
Alexandru Muşuroi

Politica