vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Educaţie prin alimentaţie la Liceul Tehnologic George Bibescu

Elevii de la Liceul Tehnologic George Bibescu au fost răsfăţaţi culinar de către cadrele didactice, dar au primit şi o lecţie despre cum să aibă un stil de viaţă sănătos. Doamnele profesoare au trudit pentru aceştia în bucătărie şi le-au gătit mâncăruri de post, divulgându-le astfel din reţetele pe care le au la dispoziţie în perioada de post. Această activitate se desfăşoară de trei ani de zile în cadrul programului Şcoala Altfel.
Pentru a sprijini alimentaţia copiilor în perioada de post a Sărbătorilor Pascale, profesoara de religie Gună Angelica le-a arătat elevilor câte alternative au la dispoziţie pentru a nu simţi lipsa alimentelor de origine animală. Copiii s-au putut înfructa cu salată de vinete, sarmale, mâncare de fasole, dar şi deserturi alese, prăjituri cu cocos, cu nuci, cozonaci, toate preparate din ingrediente de post.

Fiind profesor de religie le vorbeam despre post şi mă întrebau, doamna ce să mâncăm de post şi le-am promis că o să facem o activitate demonstrativă în care să le arătăm câte putem mânca de post. Este o activitate aşteptată de copii, pe care o desfăşurăm de trei ani de zile.
A relatat Gună Angelica, profesoară de religie la Liceul Tehnologic George Bibescu

Totodată, medicii de la cabinetul medical al şcolii i-au sfătuit pe tineri cum să se hrănească corespunzător pentru a evita riscul apariţiei bolilor, deoarece o alimentaţie dezechilibrată cauzează pe lângă acumularea unor kilograme în plus şi distrugerea sănătăţii. Astfel că este mult mai bine să previi bolile, decât să le tratezi ulterior.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Le vorbesc despre un stil de viaţă sănătos şi activ care înseamnă nutriţie echilibrată şi mişcare, cum să mănânce, ce şi cât, le spun reguli de bază pe care trebuie să le aplice în fiecare zi pentru că s-a constatat acum cu mâncarea procesată, fast-foodul, că adolescenţii, în principal nu se hrănesc sănătos, au o alimentaţie dezechilibrată şi acest lucru duce la exces ponderal, la capitolul obezitate suntem pe locul trei în Europa şi foarte mult în rândul copiilor, încă de la vârste fragede, din păcate pentru că părinţii nu prea ştiu să îi alimenteze. Promovăm sănătatea şi prevenim îmbolnăvirea în şcoală. Proteinele sunt foarte importante, le putem lua atât din carne, lapte, ouă cât şi din produsele vegetale. Şi mâncarea de post are foarte multe elemente nutritive, uleiuri esenţiale, vitamine şi minerale, fibrele conţinute în legume şi fructe, le explic cum să combine alimentele şi ce au de făcut pentru o dietă cât de cât sănătoasă.
A declarat Cârlig Daniela, medic şcolar

Elevii au fost foarte încântaţi să ia masa în incinta liceului, considerând că această iniţiativă a profesorilor este foarte utilă, mai ales că au putut afla că mâncarea de post poate fi gustoasă şi Postul Paştelui nu mai reprezintă o corvoadă.

Am început cu două săptămâni înainte de Paşte să ţin, doar miercurea şi vinerea ţin post, în toate şcolile ar trebuie să se organizeze ceva de genul, este foarte educativ şi constructiv pentru că sunt foarte multe mâncăruri de post care sunt bune.
A spus Cioban Iscru Bogdan, elev clasa a XII-a la Liceul Tehnologic George Bibescu

Politica