miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100% Parc Industrial

–––-
ULTIMA ORĂ!

Turcii de la ETI, gata de treabă

Administratorul ETI Food Industries, Alp Erk, a mers, ieri după-amiază, la Parcul Industrial Craiova şi a informat administraţia Parcului, dar şi Consiliul Judeţean, Prefectul de Dolj şi Primarul comunei Gherceşti că a semnat ultimele documente referitoare la ajutorul de stat. Astfel, Alp Erk a anunţat că începând cu 14 aprilie proiectanţii firmei vor pregăti documentaţia pentru începerea lucrărilor. Într-un an, fabrica va fi pusă în funcţiune. Toamna anului viitor va găsi 300 de oameni, din Zona Metropolitană Craiova, angajaţi la fabrica ETI din incinta Parcului Industrial. Aceştia vor fi instruiţi de 50 de specialişti turci care, treptat, vor fi înlocuiţi cu români.
–––-

Policlinica Buna Vestire Craiova

La inaugurare au participat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa şi vicepreşedintele Cristinel Iovan. Parcul Industrial este una dintre cele mai de succes investiţii ale CJ Dolj, fiind create 20 noi locuri de muncă odată cu deschiderea fabricii de mobilier pentru farmacii. Costurile investiţiei s-au ridicat la aproximativ 500.000 de euro. Până în prezent, Parcul Industrial a creat aproximativ 800 de locuri de muncă pentru craioveni.

Am venit aici să dăm un semnal şi să spunem că Parcul Industrial este una dintre investiţiile de succes ale Consiliului Judeţean. Suntem alături de cei care au investit aici şi de fiecare dată când se realizează un singur loc de muncă este de salutat, cu atât mai mult cu cât în cazul de faţă aveam de-a face cu circa 20 locuri de muncă. În economia românească, dar şi în economia ţărilor din Uniunea Europeană, peste 50% din venitul naţional este adus de firmele cu până la cinci lucrători. De aceea, noi îi salutăm şi ştim ce dureros este pentru un manager să se pregătească pentru ziua de salariu, să găsească bani să-şi plătească oamenii, chiar dacă a avut sau nu comenzi. Această investiţie, care a costat peste 500.000 de euro este de salutat şi se adaugă la celelalte locuri de muncă. Până în prezent, în Parcul Industrial s-au realizat aproximativ 770 locuri de muncă.
A declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Investiţii «de substanţă» prognozate pentru Parcul Industrial 2

Mai mult de atât, administraţia judeţeană şi-a propus  crearea unui nou Parc Industrial. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa a anunţat că s-au realizat toate demersurile necesare pentru implementarea noului proiect şi se aşteaptă ca investiţiile să fie uriaşe.

În acest moment ne îndreptăm atenţie şi către celălalt Parc Industrial. Documentele sunt aduse la zi mulţumit managerului Parcului Industrial, Marin Nicoli. În curând o să le avem pe toate şi în acest fel o să salutăm prima firmă care se va aşeza în noul Parc Industrial. Până atunci, ne pregătim, din nou, pentru obţinerea fondurilor europene, pentru Parcul Industrial 2. Aşa cum am adus aici 7 milioane de euro numai pentru infrastructură, aşa vom aduce şi pentru celălalt parc, însă acolo mai mult, întrucât vor exista investiţii mai de substanţă.
A explicat Ion Prioteasa

Cristinel Iovan: «Noul Parc Industrial High Tech Craiova se află într-o fază avansată pentru obţinerea titlului de Parc Industrial»

Un pas important pentru crearea noului Parc Industrial a fost făcut săptămâna trecută, când noua societate comercială High Tech Parc Industrial Craiova a fost înregistrată la Registrul Comerţului, după cum a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.

Anul 2014 reprezintă zece ani de la înfiinţarea Parcului Industrial, zece ani de când acest concept a fost implementat în judeţul Dolj, prin intermediul CJ Dolj. S-a dovedit de-a lungul timpului că acesta este unul dintre conceptele economice care au putut duce la dezvoltarea unei anumite zone nu numai în Dolj, dar şi în alte zone din România. Ne-am gândit care sunt posibilităţile de extindere a acestui Parc Industrial, astfel încât cât mai multe firme care doresc să se aşeze aici, să poată beneficia de facilităţile pe care le oferă o zonă economică de tipul parcurilor industriale. Ceea ce se întâmplă cu Parcul Industrial Craiova este un lucru cert. Ne gândim cu interes la ceea ce înseamnă pentru noi viitorul şi de aceea noul Parc Industrial High Tech Craiova deja se află într-o fază avansată de implementare pentru a obţine titlul de Parc Industrial. Săptămâna trecută, noua societate comercială High Tech Parc Industrial Craiova a fost înregistrată la registrul comerţului şi dacă acum vorbim de zece hectare de teren care sunt puse la dispoziţia investitorilor şi care au creat o cifră de afaceri de aproape 14 milioane de euro şi aproximativ 800 locuri de muncă, aş vrea să multiplicăm şi să ne gândim ce se poate întâmpla pe cele 24 de hectare pe care noi le-am pus la dispoziţia investitorilor şi care sunt destinate dezvoltării afacerilor în Dolj. Sperăm ca în viitor să aducem investitori cât mai mulţi şi de calibru cât mai mare. Locurile de muncă reprezintă o prioritate pentru judeţul nostru.
A precizat Cristinel Iovan, vicepreşedinte CJ Dolj

Marin Nicoli: «Sper să putem inaugura cât mai multe asemenea afaceri cochete, elegante şi puternice»

Nimic nu s-ar fi putut realiza fără implicarea directă a directorului Parcului Industrial, Marin Nicoli. Cum de altfel, a afirmat şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Îi salut pe toţi colegii de la celelalte firme, pe cei care au îndrăznit să investească în Gherceşti, în Parcul Industrial. Această capacitate de producţie este o mişcare foarte inteligentă. Sper să putem inaugura cât mai multe asemenea afaceri cochete, elegante şi puternice. Sper că veţi găsi o tehnologie bună, iar farmaciile din România şi chiar şi cele din Uniunea Europeană să beneficieze de produse marca Parc Industrial Craiova.
A declarat Marin Nicoli, managerul Parcului Industrial Craiova

«După cinci ani am reuşit să devenim cei mai buni din România»

Este un eveniment important pentru noi ca şi firmă, cât şi pentru Parcul Industrial. Am reuşit să dezvoltăm această investiţie. Sper să o folosim cu succes în continuare. Ne ocupăm cu producţia de mobilier specializat pentru farmacii, la nivel naţional şi de puţin timp şi în Bulgaria. Suntem de şase ani pe piaţă. După cinci ani am reuşit să devenim cei mai buni din România. Am întâlnit o echipă de oameni extraordinari la Craiova.
A spus Mihai Dorin, managerul  fabricii

Parcul Industrial Craiova este situat în comuna Gherceşti

La inaugurarea oficială a fabricii a fost prezent şi primarul comunei Gherceşti, Cornel Păpăroiu, comună unde este situat Parcul Industrial Craiova.

Mă bucur că încet, încet Parcul Industrial se dezvoltă. În numele locuitorilor comunei Gherceşti vă doresc să aduceţi cât mai mulţi investitori, pentru că vor fi o sursă foarte importantă pentru bugetul local.
Cornel Păpăroiu, primar comuna Gherceşti

Fabrica de biscuiţi turcească care îşi va desfăşura activitatea în Parcul Industrial Craiova  va deschide noi orizonturi pentru craioveni, creând peste 350 noi locuri de muncă.

În acest moment putem spune cu certitudine că şi firma ETI se aşează pe ultimul teren pe care îl mai aveam. Peste 30 milioane de euro vor ajunge aici şi peste 350 locuri de muncă vor fi create.
Ion Prioteasa

Parcul Industrial Craiova este ocupat în proporţie de 100%. Pe lângă CJ Dolj şi SC Parc Industrial, sunt 35 de investitori români şi străini.
Vorbim despre societăţi care au ca activitate fabricare articole îmbrăcăminte, construcţii şi structuri metalice, maşini şi utilaje de utilizare generală, articole din sticlă, tipărituri, dar şi activităţi în domeniile apicol, alimentar, ori consultanţă.

Politica