vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joacă pentru finală cu porţile deschise

Meciul cinci dintre echipa craioveană şi cea din Zalău este unul de “care pe care”. Scorul general de 2-2, arată că fiecare dintre echipe are şansa de  a trece în finala campionatului, cu un plus pentru craioveni care vor juca pe teren propriu. În primul şi cel de-al doilea meci, ambele disputate la Craiova s-a văzut că echipa condusă de Dan Pascu ştie să se mobilizeze în Polivalenta din Bănie, mai ales când este susţinută de inimosul public oltean.
De altfel, pe asta şi mizează Dan Pascu în meciul de astăzi, tehnicianul din Bănie făcând apel la craioveni să fie alături de echipă. Vorbind din punct de vedere sportiv, nici una dintre echipe nu se poate lăuda cu paşi importanţi în faţa celeilalte. Oscilaţiile din joc au făcut să se anihileze individualităţile de la Zalău dar şi spiritul de echipă al craiovenilor.

Meciul cinci va fi unul de luptă în care echipa care se va concentra mai bine va reuşi să ajungă în finala campionatului. O mare responsabilitate va fi pe umerii celor doi ridicători. Cel care va şti să deschidă mai bine jocul echipei sale, să găsească traseele potrivite pentru colegii de pe fileu va aduce un plus important pentru echipa sa. Un rol important îl vor avea şi jucători de la preluare, liniile craiovene fiind datoare după meciurile de la Zalău. Întâlnirea de astăzi, din Polivalentă, este una care nu trebuie ratată pentru că va fi un adevărat spectacol sportiv.
În încercarea de a atrage un public cât mai numeros, astăzi la Polivalentă, s-au luat două iniţiative. Pe de o parte, clubul patronat de Primăria Craiova a lansat, timid ce-i drept, un concurs pentru liceeni, iar pe de alta accesul va fi liber. În primul caz, se doreşte ca liceenii să se  întreacă într-un concurs al galeriilor care va fi răsplătit la final cu mingi semnate de componenţii echipei.

Galeria care va susţine cel mai activ echipa craioveană va fi premiată de componenţii echipei de volei masculin.
Se arată într-un comunicat laconic transmis de club

Policlinica Buna Vestire Craiova

Idea este generoasă numai că este aplicată în pripă, fără mare pregătire, pe genunchi, cum se spune. Şi asta pentru că, probabil, nu s-a gândit în perspectivă, la faptul că se poate ajunge la meciul cinci.
Să vii în week-end să spui că  organizezi luni un concurs de genul celui amintit nu poţi să crezi că ai prea mulţi sorţi de izbândă în realizarea lui sau dacă eşti convins de acest lucru, eşti amator. Să sperăm că tinerii din Bănie vor trece peste astfel de situaţii şi vor fi alături de echipă pentru că, pur şi simplu, atât jucătorii cât şi banca tehnică merită acest lucru.
Ei şi-au făcut datoria faţă de Craiova sportivă, au dus-o pentru al doilea an consecutiv aproape de finala campionatului şi şi-au asigurat un loc de cupă europeană. Amuzant este şi faptul că SCM Craiova nu a ştiut că accesul va fi liber la meci. În comunicatul remis presei nu s-a specificat nimic de o asemenea iniţiativă. Se pare că aceasta a pornit de la conducerea Sălii Polivalente şi bine s-a făcut. Dacă cei care ar trebui să se intereseze de soarta unui asemenea meci nu o fac, măcar să o facă alţii. Felicitări, doamnă director!

Politica