joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova va fi prezentă la faza naţionala a Cupei «Hagi-Danone»

Micuţii fotbalişti de la clubul sportiv Dinamyk Craiova au obţinut tichetul pentru turneul final al Cupei “Hagi-Danone”, competiţie desfăşurată pe teren redus şi destinată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Week-end-ul trecut, Craiova a fost gazda fazei zonale a turneului amintit, în care s-au întrecut pentru o prezenţă la turneul final, şase campioane de judeţ.
Reprezentanta Doljului, Dinamyk Craiova, a avut un parcurs cristalin, fără paşi greşiţi. Cu două victorii categorice în grupe şi o izbândă la fel de lejeră în semifinale, elevii lui Dumitraşcu Costel s-au trezit în ultimul act, unde au întâlnit formaţia GSA Nucet(Dâmboviţa), pe care au învins-o cu 3-2. Dinamyk, mult mai prezentă în joc şi mai stabilă, a fost mereu la conducerea jocului,  punctând de trei ori prin Teodor Drăghici(2, 20, 31). Campioana Dâmboviţei a înscris prin Popescu Octav(4) şi Dragnea Gabriel(33). Dinamyk Craiova a disputat finala în următoarea formulă: Robert Mîndru – Darius Badea, Robert Antonie, Mihai Stan, Alexandru Muja, Răzvan Radu, Andrei Toma, Teodor Drăghici. Au mai intrat: Oliver Istudor, Radu Pădureţu, Robert Popescu, Raul Popescu. De cealaltă parte, dâmboviţenii au aliniat următorii jucători: Paul Savu – Alin Radu, Alexandru Lipa, Manea Cosmin, Gabriel Dragnea, Teodor Badea, Samuel Popescu, Robert Matei. Au mai evoluat: Robert Răscaru, George Dragnea, Remus Bozrea.
În intervalul 30 mai-1 iunie, la baza sportivă din Ovidiu, se va desfăşura faza naţională a Cupei “Hagi-Danone”, unde reprezentanta Craiovei se va duce fără frică, pentru a ţine steagul Băniei sus.

Am câştigat meritat, sperăm să reprezentăm oraşul Craiova la Constanţa cu succes. Un prim pas l-am făcut şi nu vom merge doar în vizită la turneul final. Suntem un club mic, înfiinţat de trei ani, dar cu perspective bune pentru viitor. Îmi felicit echipa, patronul şi pe toţi cei care au fost lângă noi. Competiţia a fost echilibrată, orice echipă avea şanse la primul loc, dar noi am fost echipă mai organizată, şi poate acest lucru a făcut diferenţa. La turneul final vom merge în primul rând să jucăm fotbal, nu promitem foarte  mult, dar nu o să facem Craiova de râs.
A declarat Dumitraşcu Costel, antrenorul micuţilor campioni de la Dinamyk Craiova

Altfel, preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, cel care a propus federaţiei organizarea fazei zonale la Craiova, a fost întru totul mulţumit de cum au decurs lucrurile pe parcursul celor două zile, aşteptându-se ca Dinamyk să îşi adjudece calificarea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost o competiţie reuşită la Craiova, şase judeţe s-au bătut pentru un loc în faza naţională a Cupei Hagi Danone. O competiţie binevenită pentru oraşul Craiova, care are nevoie de cât mai multe competiţii de acest gen. Mă aşteptam ca Dinamyk să se impună, pentru că este o echipă închegată, cu jucători care joacă împreună de ceva timp, un antrenor bun şi un patron… dinamic, care îşi doreşte să facă ceva pentru oraşul Craiova. Îi felicit pe această cale, este un început de drum, acum poate este rândul acestei formaţii, la anul poate fi rândul altei echipe, dar important este ca oraşul Craiova să găzduiască cât mai multe turnee. Va fi un turneu foarte greu la Constanţa, vor fi prezente cele mai bune opt echipe din România. Cred că favorita turneului va fi Academia Gheorghe Hagi, dar şi Dinamyk poate să facă o figură frumoasă la Constanţa şi să joace în finală.
A declarat Silviu Bogdan

–––––-

REZULTATE FAZA ZONALĂ CUPA “HAGI-DANONE

Grupa A: GSA Nucet, CSS Slatina, CSS Măgurele
CSS Slatina     –     CSS Măgurele     2-1
GSA Nucet     –     CSS Slatina     3-2
GSA Nucet     –     CSS Măgurele     5-2
Grupa B: Dinamyk Craiova, CSM Rm.Vâlcea, SCM Piteşti
Dinamyk Craiova     –     SCM Piteşti     5-1
CSM Rm. Vâlcea     –     SCM Piteşti     0-1
Dinamyk Craiova    –     CSM Rm. Vâlcea    4-0
Semifinale:
GSA Nucet     –     SCM Piteşti     3-0
Dinamyk Craiova     –     CSS Slatina     4-1

Politica