joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia de Frontieră Mehedinţi a confiscat tutun vrac şi încălţăminte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au indisponibilizat în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei, pirateriei şi contrafacerilor  6 kilograme de tutun şi peste 60 de articole de încălţăminte şi îmbracăminte în valoare de peste  5000 de lei.În urma unor activităţi informativ-operative ce s-au desfăşurat la sfârşitul  săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră orşoveni  au organizat în ziua de 30 martie a.c. o acţiune specifică  pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi contrafacerilor oprindu-l în trafic pe conducătorul unui autoturism Seat despre care aveau informaţii că transportă produse contrafăcute.La controlul autoturismului condus de B. Vasile, care era însoţit de D. Maria, în vârstă de 52 de  ani din judeţul Timiş, poliţiştii de frontieră au descoperit  în portbagajul acestuia  un număr de 56 de perechi de pantofi sport şi alte articole de îmbracăminte sport pentru care aceasta nu a prezentat documente de provenienţă a mărfii.D. Maria  a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat încălţămintea dintr-un complex comercial din Bucureşti în scopul comercializării pe raza judeţului Timiş.Din primele verificări, încălţămintea inscripţionată cu numele unor firme ca NIKE, ADIDAS, LACOSTE şi PUMA este susceptibilă de a fi contrafăcută.Încălţămintea şi îmbrăcămintea în valoare de 4000 de lei a fost indisponibilizată de poliţiştii de frontieră  mehedinţeni, aceasta urmând a fi  supusă expertizării de către lucrători din  cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere in circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop şi omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.
A precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de fapte este închisoarea între 3 luni şi 3 ani.Câteva ore mai târziu poliţiştii de frontieră orşoveni au oprit în trafic un alt autoturism aparţinând unui cetăţean român. La controlul autoturismului lui Z. Rudolf, poliţiştii de frontieră orşoveni au descoperit în portbagajul acestuia cantitatea de 6 kilograme de tutun uscat neprelucrat în valoare de peste 1300 de lei pentru care lugojenul nu avea acte de provenienţă.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg de tutun de fumat. Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de fapte este închisoare între  1 an şi 4 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica