sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Regele Asfaltului”, Georgică Cornu, vizat într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii gorjeni au descins, ieri dimineaţă, la locuinţele mai multor romi din cartierul Meteor, din municipiul Târgu-Jiu. Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 60 milioane de lei, dosar în care este vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit “Regele Asfaltului din Banat”.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş – Serviciul de investigare a fraudelor, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timiş, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mehedinţi şi Gorj au efectuat  un număr de 25 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din 26 de persoane,  structurată pe mai multe paliere, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2007, numitul C.G, în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale din Timişoara, împreună cu angajaţi din compartimentele economice, precum şi cu alţi parteneri de afaceri au încheiat mai multe tranzacţii comerciale, prin întocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudării patrimoniului persoanelor juridice. De asemenea, există suspiciuni că, numitul C.G, împreună cu ceilalţi membrii ai grupării infracţionale, în scopul obţinerii de beneficii financiare, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor pe care le administrau, operaţiuni care nu reflectă realitatea, având ca scop  diminuarea artificială a bazei impozabile,  deducerea ilegală de TVA şi reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat, fără ca mărfurile să existe şi să circule în fapt între societăţile furnizoare şi beneficiare. Prejudiciul cauzat a fost de 61 milioane lei, urmând să fie instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării acestuia.
DIICOT

26 de persoane au fost duse la audieri. Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.
În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, Cornu a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii, arată presa centrală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica