joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Frâncu, după gratii

Emilian Frâncu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat pentru luare de mită.  Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a contestat condamnarea lui Frâncu, de către Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu suspendare, şi a decis ca primarul municipiului Râmnicu Vâlcea să execute pedeapsa. Emilian Frâncu a fost deja încarcerat.
Miercuri, Prefectura Vâlcea a constatat încetarea de drept a mandatului de primar.

În data de 26 martie 2014, secretarul municipiului Rm. Vâlcea, a depus la Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea, documentaţia prevăzută de lege care stă la baza emiterii ordinului prefectului de încetare de drept a mandatului de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Tot în data de 26 martie 2014 a fost emis ordinul respectiv, având numărul 130/26.03.2014, care potrivit legii, se comunică Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, Autorităţii Electorale Permanente, precum şi persoanei în cauză, la locul de detenţie. Guvernul României, prin hotărâre, va stabili data organizării alegerilor parţiale, la propunerea prefectului, în maxim 90 de zile. Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie, va desemna, prin hotărâre, viceprimarul care îndeplineşte atribuţiile funcţiei de primar.
A transmis Prefectura Vâlcea

Emilian Frâncu a fost condamnat după ce, potrivit procurorilor DNA, la începutul anului 2013, Primăria Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme de arhitectură un proiect cu denumirea “Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea”, având ca obiect amenajarea unei pieţe publice, a unei parcări subterane şi a unui pasaj pietonal. Costul serviciilor de proiectare a fost stabilit la aproximativ 200.000 de euro.
Adminsitratorul firmei de arhitectură l-a denunţat pe Frâncu după ce acesta I-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la sută din suma de 200.000 de euro atribuită pentru contractul de prestări de servicii, condiţionând semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea acestei sume.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, după finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări servicii şi după plata unei prime tranşe din banii datoraţi de Primăria Râmnicu Vâlcea, în 22 aprilie 2013, Emilian Frâncu i-a cerut administratorului firmei să îi dea, printr-un intermediar, 50.000 de lei, pentru a semna documentele pentru cea de-a doua tranşă care trebuia acordată firmei. Mai mult, Frâncu i-a cerut administratorului firmei 40.000 de lei, după plata ultimei tranşe pentru prestarea serviciilor, iar pentru a ascunde provenienţa banilor, a propus încheierea unui contract de sponsorizare, potrivit MEDIAFAX.
Pe 25 aprilie 2013, Emilian Frâncu a fost prins în flagrant, după ce a primit de la administratorul firmei de arhitectură, prin intermediar, cei 50.000 de lei ceruţi.

Politica